Egészséges életmód és street food

Egészséges életmód és street food? – Ez sem álom többé

Szigorú diétát és egészséges étrendet követve veled is megesik, hogy kopogó szemmel csöppensz bele egy szabadtéri rendezvénybe, majd nyálcsorgatva konstatálod, hogy bizony a felsorakozott mozgóárusok kínálata minden, csak nem egészséges?

Hiába nézed epekedve a felhozatalt, az valahogy egyre rosszabbnak, ám annál csábítóbbnak tűnik?

Diétabarát éttermi kártya letöltés

Mi lesz így a diétáddal és egészséges életmódoddal?

A(z) sokadik egyszer megengeded magadnak azt a tócsnit? Vagy inkább a sült gesztenyés pultnál kötsz ki, és némi csalódottsággal, de legalább egy kevésbé egészségtelen utcai étket választasz?

Diéta ide-, vagy oda, velem mindkét eset előfordult már számtalanszor, éppen ezért nehéz úgy nekivetemednem bármilyen fesztiválnak, hogy ne futna ötezerszer végig az agyamon a „Mit fogok enni?” kérdés.Valahogy így volt ez a napokban is, amikor nyakamba véve Zamárdit, elindultam a „Zabáljcsak” Gaszto & Utcza Fesztiválra.

Hmm…már a rendezvény neve is kétségekre ad okot, hogy vajon biztos ott van-e a helyem, de egyszer élünk, és különben is – gondoltam-ez a 21. század, csak találok majd valami számomra is elfogadható egészséges morzsát.

Nyílván az ember reménykedik, de azért azt magam sem hittem, hogy egy egész büfékocsival állnak majd ki a kedvemért és fél óráig azon tűnődhetek, hogyan fogok az amúgy sem szegényes diétabarát kínálatból egyetlenegy finomságot kiválasztani.

Las Vegan's egészséges street food

Las Vegan’s egészséges street food kocsija

A „Las Vegan’s”-ra keresztelt food truck kifejezetten vegánoknak készít burgereket, és egyéb tálakat. Ha nem is minden fogás passzol inzulinrezisztens és kalóriaszámolgatós életmódomhoz, ennél a trucknál mégis lényegesen előrébb voltam, mint a hagyományos hamburgert, vagy gyrost árusító kocsiknál.

Csicseri tál egészséges életmód

Csicseri tál burgonya nélkül az egészséges életmódba is belefér

Egészséges összetevők a büfékocsiban

Pontos összetevőkről nem tudtam írásban tájékozódni, de az alkalmazottak nagyon segítőkészek voltak, amikor kérdeztem. Elárulták például, hogy a bucik teljes kiőrlésű tönkölylisztből, búzalisztből és lenmaglisztből készülnek. Bár az arányokról nem tudtak beszámolni, önmagában dicsérendő hozzáállásnak bizonyult a kedvesség, és ezen túl, nem hiszem, hogy ennél egészségesebb hamburgert bármelyik standon választhattam volna.

Vegán, diétabarát street food

Vegán, diétabarát street food kínálat

Répaburger, és indiai csicseriburger dilemmába estem, majd a végén mégis inkább a répafasírtos buci mellett tettem le a voksom. A répafasírt, mint megtudtam, csicseriborsóval van összekeverve, viszont abba külön már nem mentünk bele, hogy a majonézt helyettesítő veganézt pontosan, milyen recept alapján készítik.Mekkora adagot kaptam?

A burger nagysága a fejem méretével vetekedett, nem mintha az olyan kicsi lenne.

Képzelj el egy jól megtömött hamburgert, amiből nem sajnáltak semmit, és amiben a répafasírt is pont olyan isteni, ahogy kívántad.

Répaburger teljeskiőrlésű buciban

Répaburger teljes kiőrlésű buciban

Mivel annyira tele volt a buci, hogy sem ülve, sem állva nem volt esélyem szépen megenni, ezért inkább késsel-villával estem neki és bár nem kellett volna, az egészet úgy, ahogy volt, felfaltam.Árak

Ami az árakat illeti, a minőséget itt is meg kellett fizetni, de tekintve, hogy a többi mozgó büfénél is hasonló árszínvonalat mutattak a hamburgerek, tulajdonképpen nem is jártam rosszabbul.

Pluszban még egy cukormentes limonádéval, vagy saját cukormentes, gyümölcsös, kisüveges vizükkel megkoronázhattam volna a répaburgert, de ezúttal ezt inkább kihagytam.

Répaburger diéta alatt

Répaburger diéta alatt is fogyasztható

A Las Vegan’s honlapja szerint, állandó állomásuk a budapesti Street Food Karaván Udvarban van, ami már fel is került diétabarát térképemre. Valószínűleg a street food növekvő népszerűségének hála, több street food fesztiválon képviseltetik a jövőben is magukat.

Detox gyümölcsös, cukormentes víz

Detox gyümölcsös, cukormentes víz

Jó hír ez minden vegánnak, inzulinrezisztenciával küzdőnek, vagy egészséges életmódot követőnek, hiszen így félelem helyett, reményekkel telve indulhatunk a hasonló rendezvényekre, és kevesebb kompromisszumot kötve ehetünk mi is legalább olyan jót, mint kevésbé egészséges életvitelt követő ismerőseink.Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is tudomást szerezzenek erről az egészséges kínálatról.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .