Egészséges életmód őrültség

Egészséges életmód? Tényleg bele kell őrülni?

Miről szól az egészséges életmód?

Lehet ezt csinálni okosan? Vagy hagyjuk, hogy beleessünk a világháló diétás csapdáiba?

Biztosan neked is feltűnt már: Weboldalakat, Facebook csoportokat, blogokat követünk, hogy egyszerűen inspirálódjunk, tanuljunk belőle. Hogy hozzánk hasonló problémával küzdő társainkkal találkozzunk.

Egészséges vitamin nem mindenkinek

Nem kell minden egészségesnek tűnő ötletnek bedőlni (Forrás: Pixabay)

Különösen igaz ez az egészséges életmóddal, fogyással, diétával kapcsolatos közösségekre, ahová végeredményben mégis azért érkezünk, hogy valamiféle segítséget kapjunk.

Aztán telnek-múlnak a hetek, hasznos információkat gyűjtünk, sok okosságot zsebelünk be, sokat a javunkra is fordítunk, sok mással pedig nem igazán tudunk mit kezdeni. Mindent és mindenkinek elhiszünk, majd a végén csodálkozunk, hogy ezer meg egy segítségből nem bírjuk kimazsolázni azt, ami számunkra valóban hasznos lehet.

Már-már egy silány gépezetnek érezzük magunkat, aki képtelen követni azt az iramot, amit hozzá hasonló társai diktálnak. „Főzz minden nap valami egészségeset, ezt edd, azt ne edd, ezt így csináld, azt úgy csináld, nekem ez vált be, nekem meg az.” A sok információ egyszer csak káoszt okoz és frusztrál, hogy nem tudunk minden útmutatásnak kellőképpen eleget tenni.

Egészséges narancs

Egészséges táplálkozás egyénileg (Forrás: Pixabay)

De jól van ez így? Tényleg bele kell őrülni az egészséges életmódba?

Miért nem értjük meg, hogy önálló lények vagyunk, saját szervezettel, saját gondolkodással, saját időbeosztással, pénztárcával, problémával és még sorolhatnám?

Lássuk be végre, hogy, ami Fodrász Marikának egészséges, az nem biztos, hogy nekünk is nyerő lesz. Hogy, amit az én laborleletem mutat, az nem egyenlő azzal, amit egy csoport 1000. tagja megosztott velünk.

Egészséges életmód utazás során

Egészséges életmód bárhol a világban (Forrás: Pixabay)

Szelektálás.

Ilyen egyszerű ez. Tagjai lehetünk bármilyen közösségnek, de ne akarjunk mindent megfogadni, ne hallgassunk mindenkire, és legfőképpen ne érezzük magunkat kevesebbnek mások, világhálón mutatott, teljesítményétől.

Válogassunk az információkból a saját egészségünk érdekében és higgyünk szervezetünk jelzéseinek. Ő mégiscsak jobban tudja, mi felel meg számunkra.

Így lehetünk az egészséges életmód követése mellett boldogok, és kiegyensúlyozottak is.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is, hogy ők is lássák.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .