görög nyelv tanulás

Krétai kaland 17. Rész

A középiskolás éveim alatt sosem gondoltam, hogy egy egész napot tanulással tölteni lehet élmény.

Mindenesetre, ha van motivációd és egy kellemes környezet is adott, garantáltan neked sem lesz okod panaszra. Pláne, ha a görög nyelv megtanulása a célod.


Görög nyelv – Miért akarom annyira megtanulni?

Tegnap a hosteles lakókkal azt elemeztem, mi is a legnagyobb motivációm a nyelvtanuláshoz. Munka? Jobb kereset? Dehogy!

görög nyelv tanulás

Görög nyelv – Megy ez, mint az egyszeregy 🙂

?Szerintem nincs nagyobb izgalom, mint megérteni egy teljesen más ország lakóinak nyelvét. Ha pedig már meg is tudsz szólalni az ő anyanyelvükön az felér bármilyen sikerélménnyel.

Csatlakozz a „Krétai kalandok” csoporthoz, ha még több infó, érdekesség, látnivaló érdekel Krétáról.
templom rethymno

St. Anthony’s Of Padua katolikus templom Rethymnoban

Hát ezért lehet, hogy a reggeltől estig tanulás csupán szórakozás és, ha mindezt kiegészítheted egy kellemes sétával egy olyan csodahely, mint Rethymno utcáin, kikötőjében és tengerpartján, akkor igazán te vagy az egyik legszerencsésebb ember a világon.

Mit rejt a görög szupermarket?

?Tanulós napomat mindössze egy kis bevásárlással törtem meg és a szupermarketben nem először fedeztem fel azt sem, hogy a rakit úgy árulják, mint Madeirán a narancslevet, vagy mint otthon a piacon a házi tejet.

raki görög

Raki, a görög ital a szupermarket polcain

Viszed a kis üveged és teli töltöd a helyi pálinkával, hogy a hűvösebb napokon is legyen, ami felmelegít.

Rétesüzem Rethmynoban

Városi pihenős sétám során egy házi rétest készítő helyi kis üzembe is belebotlottam, és bár sajnos erre a napra épp befejezték munkálkodásukat, néhány kép erejéig beengedtek saját kis szentélyükbe.

KIRÁNDULÁSOK KRÉTÁN. KATTINTS IDE ÉRTÜK.
Rethymno óváros

Rethymno utcái Kréta gyöngyszemei

Nagy bejelentés – Úton a rég nem látott görög ismerős

A legnagyobb meglepetés is elért ezen a napon. “A görög” bejelentette, az esti komppal érkezik Athénból Krétára és legalább egy hónapot a tőlem délre lévő Plakiasban fog tölteni.

Kréta Rethymno

Egy egyszerű bejárat az óvárosban

Micsoda hír…?

Örültem-e? Naná! Elvégre mégiscsak ő az első görög ismerősöm és bár sosem gondoltam volna, hogy egyszer ennyire közel fogunk lakni egymáshoz, úgy tűnik az élet mégiscsak tartogat váratlan fordulatokat számomra.

murvafürt görögország

Murvafürt mindenhol

Görög szerelem, vagy mégsem?

Persze az, hogy ez pozitív, vagy negatív befolyással lesz itt tartózkodásomra, egyelőre rejtély.

Rejtély, mert baráti kapcsolatunk mivolta nem mindig volt egyértelmű. Megismerkedésünk amolyan nyári görög kalandnak indult (tudod, olyan filmbe illőnek?), aztán egyszer csak azt vettük észre, hogy eltelt két év és még mindig nem vesztettük el egymást, annak ellenére, hogy nem vagyunk együtt.

filo factory rethymno

A rétesüzembe is bekukkantottam

Na persze nem tagadom, hogy az egész sztori nem adta fel ötmilliószor a leckét, és nem voltak az elmúlt két évben álmatlan éjszakáim miatta…Megmagyarázhatatlan, amikor vágysz valaki társaságára, aki nagyon messze van tőled és bár a realitás talaján maradva tisztában vagy vele, hogy természeteteknél fogva sosem lennétek jó páros, mégis a kémia valami szerelem szerű hamis molekulával bombázza meg szervezeted, csak mert ritkán kapod meg az esélyt, hogy vele legyél. A nagy pszichiáter Irvin D. Yalom szavaival élve: “More in love with desire than the desired.”, ami annyit tesz, szerelmesebbek vagyunk a vágyba, mint magába, a vágy tárgyába.

rethymno old port

Rethymno kikötője

Hát igen, azt hiszem ez történt velem is és bár egy jó ideje már, hogy „a görög”-gel való kapcsolatomat szimpla barátságként kezelem, sosem tudni mit hoz a holnap és mi zavarja teljesen össze viharos gondolkodásom.

görög utca

Csodás kis görög utcák

Mindenesetre talán épp erre van szükségem. Hogy az élet bebizonyítsa, a képzeletem és a valóság között néha igen nagy a szakadék, és hogy minden embernek megvan a maga szerepe a történetünkben, ami nem véletlen nem több, vagy kevesebb annál, ami.

narancsfa görögország

Mi nő azon a fán?

Ha pedig mindezt elfogadjuk, könnyebb lesz kapcsolatainkat kevésbé feketén, vagy fehéren látni és nem veszítjük el azokat az embereket sem, akik mindenféle szerelmet leszámítva is fontosak lennének utunkon.

old port rethymno

Old Port Rethymno

Nos, azt hiszem ez egy szelete görög „szerelmi” történetemnek, amit eddig nem mondtam el sok mindenkinek, ezért hát most elmondtam mindenkinek.

szállás rethymno

Egy egyszerű óvárosi szállás Rethmynoban

Krétai kalandom egyre inkább hasonlít egy filmhez és az igazság az, hogy minden napját egyre jobban élvezem.


Csatlakozz a „Krétai kalandok” csoporthoz, ha még több infó, érdekesség, látnivaló érdekel Krétáról.

Hogy mi lesz ezután? Hogyan fog menni a görög nyelv? Milyen meglepetéseket tartogat még Kréta? Kiket sodor utamba az élet? Milyen felfedezések várnak még rám a szigeten? És milyen volt „a görög”-gel újra találkozni?

Kattints, a krétai kaland itt folytatódik.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .