Kréta – Utazás Krétára

Kréta, Görögország legdélebbi és egyben legnagyobb szigete, ahol az év 365 napjából 300-on napsütés kényezteti az utazót és 260 km-es kiterjedésének köszönhetően a természet, a történelem, a gasztronómia, és a kultúra olyan sokszínűséget sorakoztat fel, ami a sokadik látogatásunk után is képes újat mutatni.

Hogyan született az európai civilizáció több mint 2000 éve? Milyen lehet végig túrázni Európa leghosszabb szurdokvölgyét? Hogyan festenek azok a strandok és lagúnák a valóságban, melyeket a világ legszebbjei között tartanak számon és a képeslapokról csábítóan köszönnek vissza rád?

Hol máshol, ha nem Krétán kaphatnál mindezekre választ kedves nyaraló?

Mindegy, hogy a strandok szerelmesei vagyunk, mítoszokat és legendákat kutatunk, a túra bakancsunkba bújva élvezzük a nyaralást, vagy egyszerűen a krétai konyha specialitásaival ismerkednénk, Krétán garantáltan akad kedvünkre való időtöltés.

De, hogy pontosan hol, mit, hogyan érdemes megtekinteni? Mire érdemes figyelni az utazásod megtervezésekor? Egyáltalán merre érdemes indulni? Milyen kirándulások közül lehet válogatni?

Válogass az alábbi menüpontok közül és találd meg a válaszokat kérdéseidre most. 

kirándulások krétán programok krétán

Kréta – Hasznos tudnivalók utazástervezéshez

Az első utam megtervezése Krétára igazán fejtörősre sikeredett. Még csak arról sem volt elképzelésem, hol kellene megszállnom. Napokat böngésztem az internetet, mire nagyjából összeállt a kép és még így is sorakozott jó néhány kérdőjel a fejemben, amit illett tisztáznom mielőtt útnak indulok.

Kréta utazás krétára

Kirándulások Krétán – Programok Krétán

Ha nem először tévedtél erre a blogra, akkor bizonyára tudod, évek múltán is Rethymno áll a krétai kedvenceim dobogójának élén. Itt nyaraltam először, másodszor, majd itt kezdtem új életet. A sziget “közepe”, a sziget lelke, közel a legszebb strandokhoz, a legérdekesebb látnivalókhoz.

Kréta privát kirándulás

Privát kirándulások Krétán

Lehet, hogy nem találtad meg a programok között, ami tényleg érdekel? Lennének más ötleteid, hogy mit nézz meg Krétán? Vagy egyszerűen szeretnél egy kirándulást kizárólag családod, barátaid, ismerőseid körében eltölteni? Ebben az esetben neked találták ki a privát túrákat, amikhez veled együtt alakítjuk ki a programot.

autoberles-rethymno

Autóbérlés Krétán – Motor/Quadbérlés Krétán

Saját magad fedeznéd fel Kréta látnivalóit? Kényelmesebbnek érzed kocsiba pattanni és körbejárni azokat a helyeket, amiket már otthon bejelöltél a térképen? Esetleg el tudod magad képzelni, ahogy az olíva földek között motorral szeled a kilométereket, vagy quados kalandokat keresel?