Kirándulások Krétán – Programok Krétán

Ha nem először tévedtél erre a blogra, akkor bizonyára tudod, évek múltán is Rethymno áll a krétai kedvenceim dobogójának élén. Itt nyaraltam először, másodszor, majd itt kezdtem új életet. A sziget “közepe”, a sziget lelke, közel a legszebb strandokhoz, a legérdekesebb látnivalókhoz.

Nekivághatsz innen nyugatnak, keletnek, vagy délnek, és bárhogy is dönts, ennél ideálisabb kiindulópontot nehéz lesz találnod a felfedezéseidhez.

Rethymnoból és környékéről naponta indulnak olyan kihagyhatatlan programok amikkel megismerheted az igazi Kréta arcát, élvezheted a helyiek társaságát, belekóstolhatsz abba a kultúrába, gasztronómiába és történelembe, amiről otthon, az útikönyveket lapozgatva álmodozol.

Görgess lentebb és válogass a buszos, minibuszos, vagy akár privát kirándulások közül, amiket a legjobb szívvel ajánlok, amikkel a krétai emlékeid pont olyanok lesznek, mintha egy bazi nagy görög filmet forgattak volna a te főszerepléseddel. (A kirándulás nevére kattintva részletes információkat kapsz árakról, indulásról, stb.)

elafonisi-kreta

Elafonisi – Kréta

Mit szólnál, ha megmártózhatnál a világ topjai között is számon tartott nyugat-krétai strandon? Na és, ha tényleg rózsaszín homokban süttethetnéd magad aranybarnára, míg a lágy szellő karibi hangulatba varázsol?

Nyugat-Kréta nyaralás-látnivalók-útleírás

Balos és Gramvousa

Nem kell a Maldív-szigetekig utaznod a meghökkentően lenyűgöző lagúnáért és, hogy mindjárt többet láss Krétából, ezzel a kirándulással két legyet ütsz egy csapásra.

samaria-szurdok-kirandulas

Samaria-szurdok

Húzd a túrabakancsot, mert most te is bejárhatod Európa leghosszabb szurdokvölgyét. 16 km-t fogsz sétálni, többségében lefelé ereszkedve, ami ha nem is tűnne elsőre megerőltetőnek, a nap végén kétség kívül nem kell majd téged sem elringatni.

rethymno-safari

Minibuszos szafari Rethymnotól délre

Egy kirándulás, ami Kréta színe javát magában foglalja, ami Kréta kevésbé turistás, ám annál érintetlenebb célpontjait veszi sorra, és amelyet eredetiben, biztosan nem találsz meg más iroda kínálatában.

kretai-tortenetek-kirandulas

Krétai történetek

Megértem, ha nem akarsz túl messzire buszozni a szálláshelyedtől. De hogy láthatsz így mégis többet Krétából? Ne aggódj, erre is van megoldás. Ez a program nem csak történelmet, de művészetet, mitológiát és egy cseppnyi krétai gasztronómiát is felsorakoztat majd eléd

gorog-est-borkostolo-kreta

Görög est és borkóstoló

Aki nem kóstolt igazi krétai ízeket, nem hallott igazi krétai zenét, és nem táncolt, vagy legalábbis nem csodált igazi krétai táncot, az talán sosem járt igazán Krétán.

knossos-kreta-kirandulas

Knossos – Régészeti Múzeum és Heraklion

Egy nap a mítoszok és legendák nyomában. Hol és hogyan született az európai civilizáció? Igaz volt-e vajon, amit az embertestű bikafejű Minotauruszról meséltek neked az iskolában? Hogyan is volt pontosan a történet Ariadné fonalával és a labirintussal?

chania-kirandulas

Chania és a Kournas-tó

Miért ne ütnél két legyet egy csapásra? Járd be a mesekönyvszerűen színes Chania-t, és Kréta legnagyobb édesvizű tavát, a Kournas-tavat egyetlen nap alatt, anélkül, hogy rohanással kellene töltened a nyaralásod legszebb perceit.

Santorini látnivalók Santorini útleírás

Santorini kirándulás

Az igazi képeslap kirándulás azoknak, akik a fotókról ismert Görögországgal találkoznának. Santoroni a romantika, a kék kupolás fehérre meszelt házak otthona, Krétától mindössze 150 km-re, amit legalább egyszer mindenkinek látnia kell.

Igazi Kréta

Az igazi Kréta – Éld át te is

Szeretnél egy napra a krétaiak bőrébe bújni? Átvennéd a nyugodt, ugyanakkor dolgos hétköznapjaik ritmusát? Bekukkantanál a görög kulisszák mögé? Hogyan zajlik az élet ott, ahol nem a turizmusra esik az első számú fókusz?

frangokastello-kreta

Imbros-szurdok és Frangokastello

Túlságosan megerőltetőnek tartod a Samaria-szurdok megjárását? Vagy annyira rajongsz a természetért és a természeti sétákért, hogy minél többet akarsz megtapasztalni belőlük Krétán is?