Kirándulások Krétán – Programok Krétán

Ugye te sem a szállásod medencéjéből akarod megismerni Krétát és helyette inkább mártóznál a karibi lagúnákhoz hasonlatos strandokon, ropnád a sirtakit, kortyolnád a rakit és feta sajtos mámorban szippantanád magadba a libabőrös mítoszok rejtélyeit?

Rethymnoból és környékéről naponta indulnak olyan kihagyhatatlan programok amikkel megismerheted az igazi Kréta arcát, élvezheted a helyiek társaságát, belekóstolhatsz abba a kultúrába, gasztronómiába és történelembe, amiről otthon, az útikönyveket lapozgatva álmodozol.

Görgess lentebb és válogass a buszos, minibuszos, vagy akár privát kirándulások közül, amiket a legjobb szívvel ajánlok, amikkel a krétai emlékeid pont olyanok lesznek, mintha egy bazi nagy görög filmet forgattak volna a te főszerepléseddel.

A kirándulás nevére, vagy képére kattintva részletes információkat kapsz árakról, indulásról, stb.
elafonisi-kreta

Elafonisi – Kréta

Mit szólnál, ha megmártózhatnál a világ topjai között is számon tartott nyugat-krétai strandon? Na és, ha tényleg rózsaszín homokban süttethetnéd magad aranybarnára, míg a lágy szellő karibi hangulatba varázsol? Elafonisi téged is vár.

Nyugat-Kréta nyaralás-látnivalók-útleírás

Balos és Gramvousa

Nem kell a Maldív-szigetekig utaznod a meghökkentően lenyűgöző lagúnáért és, hogy mindjárt többet láss Krétából, ezzel a kirándulással két legyet ütsz egy csapásra. Balos és Gramvousa. Most mindkettőt láthatod.

samaria-szurdok-kirandulas

Samaria-szurdok

Húzd a túrabakancsot, mert most te is bejárhatod Európa leghosszabb szurdokvölgyét. 16 km-t fogsz sétálni, többségében lefelé ereszkedve, ami ha nem is tűnne elsőre megerőltetőnek, a nap végén kétség kívül nem kell majd téged sem elringatni. Samaria-szurdok, egy élmény, amit nem felejtesz.

rethymno-safari

Mesés Dél-Kréta – Buszos szafari Rethymnotól délre

Egy kirándulás, ami Kréta színe-javát magában foglalja, ami Kréta kevésbé turistás, ám annál érintetlenebb célpontjait veszi sorra, és amelyet eredetiben, biztosan nem találsz meg más iroda kínálatában. Irány Dél-Kréta.

kretai-tortenetek-kirandulas

Krétai történetek – Arkadi, Margarites, Melidoni, Eleftherna

Megértem, ha nem akarsz túl messzire buszozni a szálláshelyedtől. De hogy láthatsz így mégis többet Krétából? Ne aggódj, erre is van megoldás. Ez a program nem csak történelmet, de művészetet, mitológiát és egy cseppnyi krétai gasztronómiát is felsorakoztat majd eléd. Arkadi, Margarites és a többiek csak rád várnak.

gorog-est-borkostolo-kreta

Görög est élőzenével és tánccal

Aki nem kóstolt igazi krétai ízeket, nem hallott igazi krétai zenét, és nem táncolt, vagy legalábbis nem csodált igazi krétai táncot, az talán sosem járt igazán Krétán. Görög est élő zenével és tánccal, amivel a te nyaralásod is több lehet.

knossos-kreta-kirandulas

Knossos – Régészeti Múzeum és Heraklion

Egy nap a mítoszok és legendák nyomában. Hol és hogyan született az európai civilizáció? Igaz volt-e vajon, amit az embertestű bikafejű Minotauruszról meséltek neked az iskolában? Hogyan is volt pontosan a történet Ariadné fonalával és a labirintussal? Knossos, a Régészeti Múzeum és Heraklion megadja neked a válaszokat.

chania-kirandulas

Chania és a Kournas-tó

Miért ne ütnél két legyet egy csapásra? Járd be a mesekönyvszerűen színes Chania-t, és Kréta legnagyobb édesvizű tavát, a Kournas-tavat egyetlen nap alatt, anélkül, hogy rohanással kellene töltened a nyaralásod legszebb perceit.

Santorini látnivalók Santorini útleírás

Santorini kirándulás

Az igazi képeslap kirándulás azoknak, akik a fotókról ismert Görögországgal találkoznának. Santorini a romantika, a kék kupolás, fehérre meszelt házak otthona, Krétától mindössze 150 km-re, amit legalább egyszer mindenkinek látnia kell.

frangokastello-kreta

Imbros-szurdok és Frangokastello

Túlságosan megerőltetőnek tartod a Samaria-szurdok megjárását? Vagy annyira rajongsz a természetért és a természeti sétákért, hogy minél többet akarsz megtapasztalni belőlük Krétán is? Lehet, hogy az Imbros-szurdok a neked való program?

Balos Gramvousa privát hajó

Balos kirándulás Krétán privát hajóval

Te is a legszebb élményekkel térnél haza Krétáról és igenis lázba hozna, ha úgy találkozhatnál a sziget legnépszerűbb látnivalóival, mint ahogy sokan csak álmodoznak róla? Juss el Balosra, a toplistás krétai strandra privát hajódon és csobbanj olyan helyeken, ahol szinte csak a tiéd a lagúna. Balos kirándulás másként.

Görög főzőtanfolyam Krétán

Görög főzőtanfolyam Krétán

Nem csak megízlelnéd, de haza is vinnéd egy szeletét a görög gasztronómiának? Megnéznéd, miket termesztenek Krétán? Milyen egy igazi olívás? Kecskét etetnél és magad szednéd a paradicsomot a salátádba? Görögöktől tanulnád az utánozhatatlan receptjeik titkos összetevőit? Hogyan készül az igazi tzatziki, milyen az igazi krétai házi bor?

Búvárkodás Kréta

Búvárkodás Kréta – Sznorkelezés Kréta

Mit rejt a Líbiai-tenger? Mennyire színes világ lakozik a krétai partok mélységében? Milyen lehet részévé válni a legélőbb akváriumnak, amit csak valaha láttál? Szemkápráztató vízalatti élmény, hogy testközelből szemléld Kréta tengeri élővilágát. Búvárkodás Krétán. Ezt igazán megéri kipróbálnod.

Canyoning Kréta

Canyoning Krétán

Te vagy az, aki a nyaralás alatt is a ritka, egyedi, szívdobogtató élményeket keresi? Aki megőrül, ha nem csinálhat valamit a szokásos programokon túl? Aki olyan helyekre is elmegy, ahová más még a képzeletében sem merészkedne?

Seitan Limania hajókirándulás Kréta

Seitan Limania Privát kirándulás a Sátán Kikötőjéhez

Elég kiváltságosnak éreznéd magad, ha azt mondanám Kréta egyik legelbűvölőbb strandján ezentúl nem kell osztoznod senkivel? Élveznéd, ha végre valaki olyan programot szervezne neked a nyaralásra, ami túlmutat a megszokott katalógus ajánlatokon és olyan öblökbe visz, amiket autóval, vagy gyalogoson izzasztó kihívás lenne megközelíteni?Privát hajókirándulás Krétán. Ez kell neked.

Félnapos Seitan Limania kirándulás

Te is látni akarod a Sátán kikötőjét, de a rizikós hegymászást inkább megspórolnád? Hajóba pattannál, hogy eljuss a nehezen elérhető ám annál lenyűgözőbb krétai strandokra, de jobban élveznéd, ha nem egész nap kellene a tengeren ringatóznod? Seitan Limania téged is vár.

Kréta Audio Túra – Audio Guide

Isten ments, hogy befizess egy csoportos túrára? Inkább saját tempóban fedezed fel Kréta látnivalóit, de azért jól jön néhány háttérinfó, hogy ne csak nézz, hanem láss is? Netán legszívesebben mindenhová magyar kísérettel mennél? Olyan titkokra is kíváncsi vagy a legnagyobb görög szigetről, amik nem szerepelnek az útikönyvekben?

Loutro kirándulás Kréta

Loutro és Glyka Nera kirándulás Rethymnoból

Turistáktól hemzsegő partok helyett olyan öblöket fedeznél fel Krétán, ahova nem jut el minden utazó? Ahová lehet, hogy gépjárművel be sem teheted a lábad? Nyisd ki jól a szemed és szeld a habokat Dél-Kréta mesés partjaira.

hajóbérlés Krétán

Hajóbérlés Krétán jogosítvány nélkül

Nincs jogosítványod hajóra, mégis egy napra a kapitányok bőrébe bújnál? A magad ura lennél, és egyedül szelnéd a tenger habjait? Miért ne éppen Krétán ragadnád meg az alkalmat?

Lakatlan szigetek hajókirándulás Chaniaból

Az egész napos hajókázás nem a te műfajod, de mégiscsak jó lenne a tenger felől is meglesni Krétát? Örülnél, ha a strandos tömegeket elkerülhetnéd és néhány lopott órára csak a tiéd lenne a kékség?

Dél Kréta strandok

Preveli – Kréta

Felkeresnéd Kréta egyik legérdekesebb természeti látványosságát? Fürödnél a Líbiai-tenger habjai között, majd bejárnád a sziget második legnagyobb pálmaerdejét és ott mártanád meg a lábad, ahol a hűs folyó a tengerbe torkollik? Preveli téged is vár.