Kirándulások Krétán – Programok Krétán

Ugye te sem a szállásod medencéjéből akarod megismerni Krétát és helyette inkább mártóznál a karibi lagúnákhoz hasonlatos strandokon, ropnád a sirtakit, kortyolnád a rakit és feta sajtos mámorban szippantanád magadba a libabőrös mítoszok rejtélyeit?

Rethymnoból és környékéről naponta indulnak olyan kihagyhatatlan programok amikkel megismerheted az igazi Kréta arcát, élvezheted a helyiek társaságát, belekóstolhatsz abba a kultúrába, gasztronómiába és történelembe, amiről otthon, az útikönyveket lapozgatva álmodozol.

Görgess lentebb és válogass a buszos, minibuszos, vagy akár privát kirándulások közül, amiket a legjobb szívvel ajánlok, amikkel a krétai emlékeid pont olyanok lesznek, mintha egy bazi nagy görög filmet forgattak volna a te főszerepléseddel. (A kirándulás nevére kattintva részletes információkat kapsz árakról, indulásról, stb.)

elafonisi-kreta

Elafonisi – Kréta

Mit szólnál, ha megmártózhatnál a világ topjai között is számon tartott nyugat-krétai strandon? Na és, ha tényleg rózsaszín homokban süttethetnéd magad aranybarnára, míg a lágy szellő karibi hangulatba varázsol?

Nyugat-Kréta nyaralás-látnivalók-útleírás

Balos és Gramvousa

Nem kell a Maldív-szigetekig utaznod a meghökkentően lenyűgöző lagúnáért és, hogy mindjárt többet láss Krétából, ezzel a kirándulással két legyet ütsz egy csapásra.

samaria-szurdok-kirandulas

Samaria-szurdok

Húzd a túrabakancsot, mert most te is bejárhatod Európa leghosszabb szurdokvölgyét. 16 km-t fogsz sétálni, többségében lefelé ereszkedve, ami ha nem is tűnne elsőre megerőltetőnek, a nap végén kétség kívül nem kell majd téged sem elringatni.

rethymno-safari

Minibuszos szafari Rethymnotól délre

Egy kirándulás, ami Kréta színe javát magában foglalja, ami Kréta kevésbé turistás, ám annál érintetlenebb célpontjait veszi sorra, és amelyet eredetiben, biztosan nem találsz meg más iroda kínálatában.

kretai-tortenetek-kirandulas

Krétai történetek

Megértem, ha nem akarsz túl messzire buszozni a szálláshelyedtől. De hogy láthatsz így mégis többet Krétából? Ne aggódj, erre is van megoldás. Ez a program nem csak történelmet, de művészetet, mitológiát és egy cseppnyi krétai gasztronómiát is felsorakoztat majd eléd

gorog-est-borkostolo-kreta

Görög est

Aki nem kóstolt igazi krétai ízeket, nem hallott igazi krétai zenét, és nem táncolt, vagy legalábbis nem csodált igazi krétai táncot, az talán sosem járt igazán Krétán.

knossos-kreta-kirandulas

Knossos – Régészeti Múzeum és Heraklion

Egy nap a mítoszok és legendák nyomában. Hol és hogyan született az európai civilizáció? Igaz volt-e vajon, amit az embertestű bikafejű Minotauruszról meséltek neked az iskolában? Hogyan is volt pontosan a történet Ariadné fonalával és a labirintussal?

chania-kirandulas

Chania és a Kournas-tó

Miért ne ütnél két legyet egy csapásra? Járd be a mesekönyvszerűen színes Chania-t, és Kréta legnagyobb édesvizű tavát, a Kournas-tavat egyetlen nap alatt, anélkül, hogy rohanással kellene töltened a nyaralásod legszebb perceit.

Santorini látnivalók Santorini útleírás

Santorini kirándulás

Az igazi képeslap kirándulás azoknak, akik a fotókról ismert Görögországgal találkoznának. Santoroni a romantika, a kék kupolás, fehérre meszelt házak otthona, Krétától mindössze 150 km-re, amit legalább egyszer mindenkinek látnia kell.

Igazi Kréta

Az igazi Kréta – Éld át te is

Szeretnél egy napra a krétaiak bőrébe bújni? Átvennéd a nyugodt, ugyanakkor dolgos hétköznapjaik ritmusát? Bekukkantanál a görög kulisszák mögé? Hogyan zajlik az élet ott, ahol nem a turizmusra esik az első számú fókusz?

frangokastello-kreta

Imbros-szurdok és Frangokastello

Túlságosan megerőltetőnek tartod a Samaria-szurdok megjárását? Vagy annyira rajongsz a természetért és a természeti sétákért, hogy minél többet akarsz megtapasztalni belőlük Krétán is?

Balos Gramvousa privát hajó

Balos kirándulás Krétán privát hajóval

Te is a legszebb élményekkel térnél haza Krétáról és igenis lázba hozna, ha úgy találkozhatnál a sziget legnépszerűbb látnivalóival, mint ahogy sokan csak álmodoznak róla? Juss el Balosra, a toplistás krétai strandra privát hajódon és csobbanj olyan helyeken, ahol szinte csak a tiéd a lagúna.

Búvárkodás Kréta

Búvárkodás Kréta – Sznorkelezés Kréta

Mit rejt a Líbiai-tenger? Mennyire színes világ lakozik a krétai partok mélységében? Milyen lehet részévé válni a legélőbb akváriumnak, amit csak valaha láttál? Szemkápráztató vízalatti élmény, hogy testközelből szemléld Kréta tengeri élővilágát.

Seitan Limania hajókirándulás Kréta

Seitan Limania Privát kirándulás a Sátán Kikötőjéhez

Elég kiváltságosnak éreznéd magad, ha azt mondanám Kréta egyik legelbűvölőbb strandján ezentúl nem kell osztoznod senkivel? Élveznéd, ha végre valaki olyan programot szervezne neked a nyaralásra, ami túlmutat a megszokott katalógus ajánlatokon és olyan öblökbe visz, amiket autóval, vagy gyalogoson izzasztó kihívás lenne megközelíteni?

Félnapos Seitan Limania kirándulás

Te is látni akarod a Sátán kikötőjét, de a rizikós hegymászást inkább megspórolnád? Hajóba pattannál, hogy eljuss a nehezen elérhető ám annál lenyűgözőbb krétai strandokra, de jobban élveznéd, ha nem egész nap kellene a tengeren ringatóznod?

Kréta Audio Túra – Audio Guide

Isten ments, hogy befizess egy csoportos túrára? Inkább saját tempóban fedezed fel Kréta látnivalóit, de azért jól jön néhány háttérinfó, hogy ne csak nézz, hanem láss is? Netán legszívesebben mindenhová magyar kísérettel mennél? Olyan titkokra is kíváncsi vagy a legnagyobb görög szigetről, amik nem szerepelnek az útikönyvekben?

Loutro kirándulás Kréta

Loutro kirándulás és Dél-Kréta titkos öblei

Turistáktól hemzsegő partok helyett olyan öblöket fedeznél fel Krétán, ahova nem jut el minden utazó? Ahová lehet, hogy gépjárművel be sem teheted a lábad? Nyisd ki jól a szemed és szeld a habokat Dél-Kréta mesés partjaira.

Dél Kréta strandok

Preveli – Kréta

Felkeresnéd Kréta egyik legérdekesebb természeti látványosságát? Fürödnél a Líbiai-tenger habjai között, majd bejárnád a sziget második legnagyobb pálmaerdejét és ott mártanád meg a lábad, ahol a hűs folyó a tengerbe torkollik?