Knossos – Régészeti Múzeum és Heraklion

Egy nap a mítoszok és legendák nyomában. Hol és hogyan született az európai civilizáció? Igaz volt-e vajon, amit az embertestű bikafejű Minotauruszról meséltek neked az iskolában? Hogyan is volt pontosan a történet Ariadné fonalával és a labirintussal?

Ezen a napon a szállásodtól Heraklionba veszed az irányt. (Rethymno és környékéről) Utadon egy szakképzett csoportkísérő mesél a több ezer évvel ezelőtt épült Knossosi Palotáról, aki olyan történetekkel is meglephet, amik az útikönyvekből teljes egészében kimaradtak. Knossosba érve aztán saját tempódban elevenítheted meg a múltat. Olyan lesz ez mint egy időgép és egyszerre te is részese leszel a történelemnek.

knossos-palace-kreta

Több ezer éves történelem Knossosban

A két órás saját túrád után a Palotában eredetiben csodálhatod majd meg a Heraklioni Régészeti Múzeumban azokat az emlékeket, amik ebből a palotából származnak, de ha ez nem lenne elég, Kréta múltjának más időszakaiból is láthatsz, majd itt ereklyéket. Használati tárgyakat, ékszereket, festményeket szemlélhetsz, amelyeket nehéz elhinni, hogy évezredekkel ezelőtt emberi kezek alkottak.

Heraklion-Régészeti Múzeum

Heraklion-Régészeti Múzeum

Miután magadba szívtad a múlt meséit, még arra is lesz időd, hogy a nyüzsgő krétai fővárosban csatangolj egy kicsit, megidd a jól megérdemelt görög kávéd, vásárolj egy-két szuvenírt, vagy elfogyassz egy kellemes ebédet.

heraklion-latnivalok

Tegyél egy kört Kréta fővárosában, Heraklionban

Mely napokon indul a Knossos Kirándulás?

Kedd – Szombat (Várható indulás és visszaérkezés: 08:30-17:15)

Milyen nyelven indul a Knossos kirándulás?

Angol

Honnan indul a Knossos kirándulás?

Rethymno és környékéről

Mennyibe kerül a Knossos Kirándulás?

30 € / fő (Az ár tartalmazza a 24 % adót, csoportkísérőt a buszon, valamint transzfert a szálláshelyedről és vissza)

Extra fizetendő: Belépő a Knossosi Palotába és a Régészeti Múzeumba: 20 € / fő
Igény esetén, önköltségen, a helyszínen a pénztárnál lehetőség van idegenvezetőt fogadni, aki a Palotában is végig vezet.

Mit ne hagyj otthon?

Kényelmes cipő, kalap/baseball sapka, naptej, útravaló elemózsia (étel, ital vásárlásra a helyszínen is van lehetőség)

Knossos meglátogatása egyike a “muszáj látni” élményeknek Krétán, és hidd el, utólag te is bánnád, ha kimaradnál belőle.

Töltsd ki az alábbi űrlapot (vagy küldj egy e-mailt a travelkollazs@gmail.com címre), írd meg az igényeid (a lentiek szerint) és küldöm a részleteket.

Hajrá! Ne maradj le te sem a Knossosi kirándulásról.

 

Programszervező és szolgáltató: Checkincreta Travel Agency (A program és árváltozás jogát fenntartjuk.)
A Travel Kollázs kizárólag saját tapasztalatok alapján ajánl kirándulást, szállást, autó/motorbérlést és egyéb utazáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat. A blog és tulajdonosának ajánlattételei nem minősülnek értékesítői tevékenységnek. Az utazó kizárólag a szolgáltatóval köt megállapodást, szerződést, abban az esetben, ha annak ajánlatát elfogadja. Az utazó kizárólag a szolgáltató részére köteles az ajánlatokban szereplő összeget megfizetni és annak ellenértékét a szolgáltató köteles teljesíteni. Amennyiben az utazónak bármilyen kifogása merül fel a szolgáltatás teljesítését illetően, azt köteles a szolgáltatónak jelezni és panaszát közvetlenül vele rendezni.