Knossos – Régészeti Múzeum és Heraklion

Egy nap a mítoszok és legendák nyomában. Hol és hogyan született az európai civilizáció? Igaz volt-e vajon, amit az embertestű bikafejű Minotauruszról meséltek neked az iskolában? Hogyan is volt pontosan a történet Ariadné fonalával és a labirintussal?

Ezen a napon a szállásodtól Heraklionba veszed az irányt. Egy szakképzett idegenvezető segítségével járod be a több ezer évvel ezelőtt épült Knossosi Palotát, aki olyan történeteket is mesél majd neked, amik az útikönyvekből lehet, hogy teljes egészében kimaradtak. Olyan lesz ez mint egy időgép és egyszerre te is részese leszel a történelemnek.

knossos-palace-kreta

Több ezer éves történelem Knossosban

A két órás túra után eredetiben csodálhatod majd meg a Heraklioni Régészeti Múzeumban azokat az emlékeket, amik ebből a palotából származnak, de ha ez nem lenne elég, Kréta múltjának más időszakaiból is láthatsz, majd itt ereklyéket. Használati tárgyakat, ékszereket, festményeket, amelyeket nehéz elhinni, hogy évezredekkel ezelőtt emberi kezek alkottak.

Heraklion-Régészeti Múzeum

Heraklion-Régészeti Múzeum

Miután magadba szívtad a múlt meséit, még arra is lesz időd, hogy a nyüzsgő krétai fővárosban csatangolj egy kicsit, megidd a jól megérdemelt görög kávéd, vásárolj egy-két szuvenírt, vagy elfogyassz egy kellemes ebédet.

heraklion-latnivalok

Tegyél egy kört Kréta fővárosában, Heraklionban

Mely napokon indul a Knossos Kirándulás?

Kedd – Szombat (Várható indulás és visszaérkezés: 08:30-17:15)

Milyen nyelven indul a Knossos kirándulás?

Angol – Német

Honnan indul a Knossos kirándulás?

Rethymno és környékéről

Mennyibe kerül a Knossos Kirándulás?

25 € / fő (Az ár tartalmazza a 24 % adót, csoportkísérőt/idegenvezetőt, valamint transzfert a szálláshelyedről és vissza)

Extra fizetendő: Belépő a Knossosi Palotába és a Régészeti Múzeumba: 16 € / fő

Mit ne hagyj otthon?

Kényelmes cipő, kalap/baseball sapka, naptej, útravaló elemózsia (étel, ital vásárlásra a helyszínen is van lehetőség)

Knossos meglátogatása egyike a “muszáj látni” élményeknek Krétán, ha pedig mindezt egy idegenvezető társaságában teheted meg, tényleg szerencsésnek mondhatod magad.

Töltsd ki az alábbi űrlapot (vagy küldj egy e-mailt a travelkollazs@gmail.com címre), írd meg az igényeid (a lentiek szerint) és küldöm a részleteket.

Hajrá! Ne maradj le te sem a Knossosi kirándulásról.

 

Programszervező: Checkincreta Travel Agency
A helyszínen fizethető fakultatív programok szervezése és teljesítése teljes mértékben a programszervező felelőssége. A programokkal kapcsolatos kifogást a programszervezőnél, a helyszínen köteles az utas jelezni és azzal kapcsolatos panaszát rendezni.