Knossos – Régészeti Múzeum és Heraklion

Egy nap a mítoszok és legendák nyomában. Hol és hogyan született az európai civilizáció? Igaz volt-e vajon, amit az embertestű bikafejű Minotauruszról meséltek neked az iskolában? Hogyan is volt pontosan a történet Ariadné fonalával és a labirintussal? Knossos, a Régészeti Múzeum és Heraklion megadja neked a válaszokat.

Ezen a napon a szállásodtól, vagy annak közeléből Heraklionba veszed az irányt. (Rethymno és környékéről) Utadon egy szakképzett csoportkísérő mesél a több ezer évvel ezelőtt épült Knossosi Palotáról, és Krétáról, aki olyan történetekkel is meglephet, amik az útikönyvekből teljes egészében kimaradtak. Knossosba érve aztán saját tempódban elevenítheted meg a múltat. Olyan lesz ez mint egy időgép és egyszerre te is részese leszel a történelemnek.

knossos-palace-kreta

Több ezer éves történelem Knossosban

A két órás saját túrád után a Palotában eredetiben csodálhatod majd meg a Heraklioni Régészeti Múzeumban azokat az emlékeket, amik ebből a palotából származnak, de ha ez nem lenne elég, Kréta múltjának más időszakaiból is láthatsz, majd itt ereklyéket. Használati tárgyakat, ékszereket, festményeket szemlélhetsz, amelyeket nehéz elhinni, hogy évezredekkel ezelőtt emberi kezek alkottak.

Heraklion-Régészeti Múzeum

Heraklion-Régészeti Múzeum

Miután magadba szívtad a múlt meséit, még arra is lesz időd, hogy a nyüzsgő krétai fővárosban csatangolj egy kicsit, megidd a jól megérdemelt görög kávéd, vásárolj egy-két szuvenírt, vagy elfogyassz egy kellemes ebédet.

heraklion-latnivalok

Tegyél egy kört Kréta fővárosában, Heraklionban

Szolgáltatásmegjelenítés*

nézzünk egy rövid összegzést a Knossos programodról?

  • Felvétel a szálláshelyed közelében reggel 08:00 óra környékén (Rethymno területén)
  • Utazás elsőként a Knossos-i Palotához, ahol 2 órás szabadidő keretében fedezheted fel a minószi palota területét.
  • A palota után negyedórás utazás a fővárosba, Heraklionba, ahol további 4 órás szabadidő vár, hogy megtekintsd a Régészeti Múzeumot és Kréta pezsgő fővárosát.
  • A teljes program így kb. reggel 08.00-tól este 18.00 óráig tart.

Mely napokon indul a Kirándulás?

Kedd – Szombat

Milyen nyelven indul a Knossos kirándulás?

Angol (magyar nyelven várhatóan heti egy nap, szombaton)

Mennyibe kerül a Knossos Kirándulás?

  • 30 € / fő (Az ár tartalmazza a 24 % adót, csoportkísérőt a buszon, valamint transzfert a szálláshelyed közeléből és vissza)
  • Extra fizetendő: Belépő a Knossos-i Palotába és a Régészeti Múzeumba: 20 € / fő
    Igény esetén, önköltségen, a helyszínen a pénztárnál lehetőség van idegenvezetőt fogadni, aki a Palotában is végig vezet.
  • Az ár étkezést nem tartalmaz. Kávézók, éttermek találhatók mind a Knossos-i Palota területén, mind Heraklionban.

Mit ne hagyj otthon?

Kényelmes cipő, kalap/baseball sapka, naptej, elemózsia (étel, ital vásárlásra a helyszínen is van lehetőség)

Knossos meglátogatása egyike a „muszáj látni” élményeknek Krétán, és hidd el, utólag te is bánnád, ha kimaradnál belőle.

Töltsd ki az alábbi űrlapot (vagy küldj egy e-mailt a travelkollazs@gmail.com címre), írd meg az igényeid (a lentiek szerint) és küldöm a részleteket.

Hajrá! Ne maradj le te sem a Knossosi kirándulásról.

Ne feledd!
Last minute, utolsó pillanatos foglalásokra lehetőséget biztosítani sajnos nem tudok.

 

*Programszervező és szolgáltató: Checkincreta Travel Agency (A program- és árváltozás jogát fenntartjuk.)
A Travel Kollázs kizárólag saját tapasztalatok alapján ajánl kirándulást, transzfert, autóbérlést és egyéb utazáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat. A blog és tulajdonosának ajánlattételei nem minősülnek értékesítői tevékenységnek. Az utazó kizárólag a szolgáltatóval köt megállapodást, szerződést, abban az esetben, ha annak ajánlatát elfogadja. Az utazó kizárólag a szolgáltató részére köteles az ajánlatokban szereplő összeget megfizetni és annak ellenértékét a szolgáltató köteles teljesíteni. A blogon megjelölt szolgáltatásokért a blog szerzője kompenzációt, vagy kedvezményes szolgáltatásokat kaphat, ez azonban nem befolyásolja az utazónak ajánlott árakat. Amennyiben az utazónak bármilyen kifogása merül fel a szolgáltatás teljesítését illetően, azt köteles a szolgáltatónak jelezni és panaszát közvetlenül vele rendezni.