Samaria-szurdok

Húzd a túrabakancsot, mert most te is bejárhatod Európa leghosszabb szurdokvölgyét. 16 km-t fogsz sétálni, többségében lefelé ereszkedve, ami ha nem is tűnne elsőre megerőltetőnek, a nap végén kétség kívül nem kell majd téged sem elringatni. Samaria-szurdok, egy élmény, amit nem felejtesz.

Korán reggel (5-6 óra körül) vesznek majd fel a szállásodnál, vagy attól néhány lépésre (Rethymno esetén) és egyenesen az 1200 méter magason fekvő Omalos-fennsíknál található szurdokvölgy bejáratához transzportálnak.

Samaria túra

Ilyen kilátással kezdődik a Samaria túra

A túra megkezdése előtt lesz még időd egy kávéra és a reggelid elfogyasztására, majd saját tempódban, mégis a tudattal a hátad mögött járhatod be a völgyet, hogy egy szakképzett túravezető a közeledben van.

Egész nap a természetet fogod élvezni és a szurdokon lefelé haladva a táj, a növényzet folyamatos változását figyelheted meg. Patakok, kis tavak, égbe törő magaslatok és a hatalmas sziklák szűk szorosában néha olyan érzésed támadhat, mintha egy labirintusból kellene kijutnod. Libabőrös élmény. Nekem elhiheted.

Samaria kirándulás

Útközben kecskékkel, és szamarakkal is találkozni fogsz

A szurdok kijáratától 3 km-re már a Líbiai-tengerben frissítheted magad Agia Roumeliben. Kis mártózás után egyenesen Sfakiaba varázsol egy komp, ahonnan újra a transzferbuszoddal jutsz vissza szállásodhoz.

Samaria Rethymno

A hatalmas sziklafalak között te is kicsinek fogod érezni magad a természethez képest.

Szolgáltatásmegjelenítés*

nézzünk egy rövid összegzést a Samaria-szurdok programodról?

 • Felvétel a szálláshelyed közelében reggel 06:30 óra környékén (Rethymno területén) További felszállás lehetséges: Georgioupoli környékén
 • Ezt követően egyenesen Omalos felé veszed az irányt, ahol a parkba történő belépés előtt rövid pihenőt is tartotok, hogy el tudj menni mosdóba.
 • A túrát ezután saját tempóban kezditek meg. A csoportkísérő mindig a csoport után fog haladni, illetve ellenőrző pontokat is beiktat, hogy mindenki megfelelően a túra végére érjen.
 • A túra 5-6 óra alatt teljesíthető.
 • Kiérve Agia Roumelibe, tempótól függően lesz idő úszni, vagy enni valamit.
 • 16.00-17.00 óra körül a parton lévő tavernában találkozó az idegenvezetővel, aki átadja a hajójegyeket.
 • A hajó 17.30-kor indul Agia Roumeliből Sfakiaba, ahol már vár a busz, amivel Rethymnoba indultok.
 • A teljes program így kb. reggel 06.30-tól este 19.30 óráig tart.

Fontos!

 • A túra nem mindenkinek való. Kismamaként, láb és térdproblémákkal, cukorbetegséggel és nem megfelelő fizikai állapotban, egészségügyi problémákkal a részvétel saját érdekedben, nem engedélyezett.
 • A kirándulás csak megfelelő lábbeli viselésével engedélyezett.
 • A túra nem könnyű, nem csak a hossza miatt (16 km), de azért sem, mert a folytonos lefelé haladás terheli a térdet, a köveken való lépkedés nagy koncetrációt igényel és mindemellett az időjárási körülmények (meleg, pára, stb.) is befolyásolhatják a program szervezetre gyakorolt hatását, ugyanakkor megfelelő fizikai állapottal és felkészülve mindezekre egy örök élménnyel lehetsz gazdagabb.

MELY NAPOKON INDUL A program?

Szerda – Vasárnap

MILYEN NYELVEN INDUL A Samaria-Szurdok program?

Angol – Német (A program szempontjából a magyar nyelvnél fontosabb a túrázók épsége és, hogy egy olyan túravezetővel vegyenek részt a túrán, aki jól ismeri a szurdokot, aki felkészült és adott esetben a résztvevők segítségére tud lenni. Ehhez Kostas, görög túravezetőnk a legalkalmasabb személy, aki angolul és németül, de még kézzel-lábbal is megérteti magát vendégeivel.)

MENNYIBE KERÜL A Samaria-Szurdok program?

 • 36 € / fő (Az ár tartalmazza a 24 % adót, csoportkísérőt, valamint a transzfert a szálláshelyed közeléből és vissza)
 • Extra fizetendő: Belépő (5 € / fő, 0-15 éves korig ingyenes) és hajójegy (13,50 € / fő)
 • Az ár étkezést nem tartalmaz. (Ételvásárlásra csak Agia Roumeliben, a túra végén van lehetőség idő függvényében.)

MIT NE HAGYJ OTTHON?

Sportcipő/túracipő, kalap/baseball sapka, naptej, elemózsia (Csak a túra előtt van lehetőség étel, ital vásárlásra. Vízutántöltésre útközben is van lehetőség, ezért 2 x 0,5 literes palack ajánlott, hogy legyen nálad), fürdőruha, ha a túra végén fürödnél a Líbiai-tengerben

Ha te is szeretnéd különlegessé tenni krétai élményeid és a strandon heverészés mellett valami igazán sportos programra is vágysz, akkor ez a program garantáltan neked való.


*Programszervező és szolgáltató: Checkincreta Travel Agency (A program- és árváltozás jogát fenntartjuk.)
A Travel Kollázs (Utazási iroda engedélyszám: 1041E70000436801) kizárólag saját tapasztalatok alapján ajánl kirándulást, transzfert, autóbérlést és egyéb utazáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat. A blog és tulajdonosának ajánlattételei nem minősülnek értékesítői tevékenységnek. Az utazó kizárólag a szolgáltatóval köt megállapodást, szerződést, abban az esetben, ha annak ajánlatát elfogadja. Az utazó kizárólag a szolgáltató részére köteles az ajánlatokban szereplő összeget megfizetni és annak ellenértékét a szolgáltató köteles teljesíteni. A blogon megjelölt szolgáltatásokért a blog szerzője kompenzációt, vagy kedvezményes szolgáltatásokat kaphat, ez azonban nem befolyásolja az utazónak ajánlott árakat. Amennyiben az utazónak bármilyen kifogása merül fel a szolgáltatás teljesítését illetően, azt köteles a szolgáltatónak jelezni és panaszát közvetlenül vele rendezni.