Samaria-szurdok

Húzd a túrabakancsot, mert most te is bejárhatod Európa leghosszabb szurdokvölgyét. 16 km-t fogsz sétálni, többségében lefelé ereszkedve, ami ha nem is tűnne elsőre megerőltetőnek, a nap végén kétség kívül nem kell majd téged sem elringatni.

Korán reggel (5-6 óra körül) vesznek majd fel a szállásodnál (Rethymno esetén), vagy attól néhány lépésre és egyenesen az 1200 méter magason fekvő Omalos-fennsíknál található szurdokvölgy bejáratához transzportálnak.

Samaria túra

Ilyen kilátással kezdődik a Samaria túra

A túra megkezdése előtt lesz még időd egy kávéra és a reggelid elfogyasztására, majd saját tempódban, mégis a tudattal a hátad mögött járhatod be a völgyet, hogy egy szakképzett túravezető a közeledben van.

Egész nap a természetet fogod élvezni és a szurdokon lefelé haladva a táj, a növényzet folyamatos változását figyelheted meg. Patakok, kis tavak, égbe törő magaslatok és a hatalmas sziklák szűk szorosában néha olyan érzésed támadhat, mintha egy labirintusból kellene kijutnod. Libabőrös élmény. Nekem elhiheted.

Samaria kirándulás

Útközben kecskékkel, és szamarakkal is találkozni fogsz

A szurdok kijáratától 3 km-re már a Líbiai-tengerben frissítheted magad Agia Roumeliben. Kis mártózás után egyenesen Sfakiaba varázsol egy komp, ahonnan újra a transzferbuszoddal jutsz vissza szállásodra.

A túra nem mindenkinek való. Kismamaként és nem megfelelő fizikai állapotban, egészségügyi problémákkal a részvétel saját érdekedben, nem engedélyezett.

Samaria Rethymno

A hatalmas sziklafalak között te is kicsinek fogod érezni magad a természethez képest.

MELY NAPOKON INDUL A Samaria-Szurdok program?

Szerda – Péntek – Vasárnap (Várható indulás és visszaérkezés: 06:15-20:30)

MILYEN NYELVEN INDUL A Samaria-Szurdok program?

Angol – Német (A program szempontjából a magyar nyelvnél fontosabb a túrázók épsége és, hogy egy olyan túravezetővel vegyenek részt a túrán, aki jól ismeri a szurdokot, aki felkészült és adott esetben a résztvevők segítségére tud lenni. Ehhez Kostas, görög túravezetőnk a legalkalmasabb személy, aki angolul és németül, de még kézzel-lábbal is megérteti magát vendégeivel.)

HONNAN INDUL A samaria-szurdok program?

Rethymno és környékéről

MENNYIBE KERÜL A Samaria-Szurdok program?

35 € / fő (Az ár tartalmazza a 24 % adót, csoportkísérőt, valamint a transzfert a szálláshelyedről és vissza)

Extra fizetendő: Belépő (5 € / fő, 0-15 éves korig ingyenes) és hajójegy (11 € / fő)

MIT NE HAGYJ OTTHON?

Fürdőruha, sportcipő/túracipő, kalap/baseball sapka, naptej, útravaló elemózsia (Csak a túra előtt van lehetőség étel, ital vásárlásra, illetve vízutántöltésre útközben is van lehetőség)

Ha te is szeretnéd különlegessé tenni krétai élményeid és a strandon heverészés mellett valami igazán sportos programra is vágysz, akkor ez a program garantáltan neked való.

Légy te is részese ennek a lenyűgöző élménynek. Töltsd ki az alábbi űrlapot (vagy küldj egy e-mailt a travelkollazs@gmail.com címre), írd meg az igényeid (a lentiek szerint) és küldöm a részleteket.

Hajrá!  Szerezz te is örök emlékeket a Szamaria-szurdokban.

 

Programszervező és szolgáltató: Checkincreta Travel Agency (A program és árváltozás jogát fenntartjuk.)
A Travel Kollázs kizárólag saját tapasztalatok alapján ajánl kirándulást, szállást, autó/motorbérlést és egyéb utazáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat. A blog és tulajdonosának ajánlattételei nem minősülnek értékesítői tevékenységnek. Az utazó kizárólag a szolgáltatóval köt megállapodást, szerződést, abban az esetben, ha annak ajánlatát elfogadja. Az utazó kizárólag a szolgáltató részére köteles az ajánlatokban szereplő összeget megfizetni és annak ellenértékét a szolgáltató köteles teljesíteni. Amennyiben az utazónak bármilyen kifogása merül fel a szolgáltatás teljesítését illetően, azt köteles a szolgáltatónak jelezni és panaszát közvetlenül vele rendezni.