4+1 kilátó Rethymnoban, ahonnan belátod az egész várost

Szeretnéd csúcsra járni Rethymno-t? Madárként a magasból szemlélni Kréta 3. legnagyobb városát és kattintgatni a legszebb naplementés fotókat?

Ez a bejegyzés neked szól,

  • ha te is megszállott kilátás rajongó vagy,
  • ha lázba jössz a szép képek készítésének lehetőségétől, vagy
  • szívesen átlátod fentről is a helyet, ahol éppen nyaralsz.

Rethymno a csúcsokban is csúcs és úgy legeltetheted a szemed kilátó pontjairól, hogy a város a lábaid előtt fog heverni.

Szemléld fentről a velencei kikötőt, az óváros labirintus utcáit, vagy éppen a 12 km hosszú aranyhomokos tengerpartot, és készítsd nyaralásod legszebb fotóit arról a 4+1 helyről Rethymnoban, amit kifejezetten neked gyűjtöttem.

Csekkold lentebb, honnan vess egy pillantást Kréta egyik legszebb városára.

Rethymno erőd

A rethymno-i velencei erődből a tengerből is sokat látsz

4+1 kilátó Rethymnoban

1. Fortezza – Velencei Erőd

A Paleokastro-domb, akár a város szíveként is emlegethető, ha pedig a lüktetéséből te sem maradnál ki, akkor nincs más dolgod, mint, hogy jegyet válts a Velencei erődbe.

Hidd csak el, több legyet is ütsz így egycsapásra.

Egyrészt a robusztus falak között sétálni olyan lesz, mintha a történelemkönyved kelt volna életre, másrészt Ibrahim Han mecsetje, a fegyverraktár, a kültéri színház, vagy éppen a raktárhelyiség mellett még egy csodás pillantást is vethetsz a városra csaknem minden oldalról.

Itt találod a Velencei erődöt.

Kilátás a Fortezzából

CSATLAKOZZ A “KRÉTAI KALANDOK” CSOPORTHOZ, HA MÉG TÖBB INFÓ, ÉRDEKESSÉG, LÁTNIVALÓ ÉRDEKEL KRÉTÁRÓL.
Rethymno Fortezza

Fortezza kilátás

2. Holy Cross kápolna

Aki keres az talál. A kis templomról sehol nem olvastam, sőt még a térkép sem jelöli kilátó pontnak, pedig valójában már a lenti utcáról is feltűnhet, hogy nem lehet olyan rossz a panoráma abból a magasságból.

Rethymno templom

Az apró templom Rethymno felett

Mondanom sem kell, hogy a legszebb naplementéim köthetők ehhez a helyhez. Egyetlen kis templom, amihez már a felfelé vezető gyalogút is emlékezetes marad, lévén, hogy egy görög temető mellett, szűk lépcsőn mászhatsz fel, útközben még egy sziklába vájt templomot is megpillantva.

Itt találod a Holy Cross kápolnát.
Itt meséltem a helyről egy videóban bővebben.

Kilátás a kápolna mellől

CSATLAKOZZ A “KRÉTAI KALANDOK” CSOPORTHOZ, HA MÉG TÖBB INFÓ, ÉRDEKESSÉG, LÁTNIVALÓ ÉRDEKEL KRÉTÁRÓL.
Rethymno naplemente

A naplemente is csodás innen

3. Kilátó útban Dél-Kréta felé

Ahogy Plakias felé hagyod el Rethymno-t, az út mellett egy pad fog hívogatni, hogy huppanj rá és onnan gyönyörködj a város fehér házainak és a tenger mélykék színének kontrasztjában.

Útban Rethymnoból Dél-Krétára állj meg ennél a kilátónál

Mindegy, hogy naplementét akarsz nézni innen, vagy csak egy napközbeni szempillantásra taposol a fékre ennél a kilátónál, amit látni fogsz, garantáltan lenyűgöz, ha pedig egy extra tippet is elfogadsz, az esti kivilágított városképet sem hagyod ki, ha éppen erre jársz.

Itt találod a kilátót útban Dél-Kréta felé.

Látni fogod a várost és a Fortezzát is a magasból

4. Szent János templom és Városi Park

A talán csak a helyiek által ismert park, mondhatni kis erdő, és a mellette lévő kis templom igazi megnyugvás, pláne amikor a turisták zajától menekülni akarsz. A terület akár egy könnyed sétával is elérhető, nem feltétlen kell az autódhoz ragaszkodni. A fák lombjai, valamint a házak mögött láthatod kikukkantani az egész várost, bár meg kell hagyni, talán a panoráma egy fokkal visszafogottabb az előbb említett versenytársaknál.

CSATLAKOZZ A “KRÉTAI KALANDOK” CSOPORTHOZ, HA MÉG TÖBB INFÓ, ÉRDEKESSÉG, LÁTNIVALÓ ÉRDEKEL KRÉTÁRÓL.

Kilátás a park és a templom szomszédságában

De kárpótoljon, hogy a parkban sétálva a kakukkfű, és zsálya illata fog átjárni, megpillanthatsz egy szabadtéri színpadot, míg a kápolna kertjében a híres krétai író, Pantelis Prevelakis sírját is megtalálod.

Itt találod a kápolnát és a parkot.

Kukkantsd meg a templomot is

Sétálgass az erdőben

+ 1. Biotopoi Park

A természeti park nem csak, hogy több, mint 200 krétai növényfajt és 50 állatfajt, halakat, kétéltűeket, rovarokat, stb. sorakoztat fel neked, de a környezete még egy csodás rethymno-i kilátással is megajándékoz. Ehhez érdemes helyet foglalnod a park mellett található Akropolis Café-ban és a kedvenc görög frappédat elszürcsölve élvezni fogod, ahogy a végeláthatatlan kék tenger színe csak úgy odakötöz a székedhez.

Itt találod a Biotopoi Nature Parkot.

Az Akropolis Café

Kilátás a Biotopoi Park mellől

A fenti összefoglaló természetesen a teljesség igénye nélkül készült és szubjektív véleményemet tükrözi, ha pedig ki szeretnéd még egészíteni valamivel, akkor mindenképpen nézd át a taverna ajánló listámat, ahol egy külön kategóriába soroltam azokat a helyeket, amik a finom ételek mellett csodás kilátást is ígérnek.

Ne feledd, a Travel Kollázson elhalmozlak a hasznosabbnál hasznosabb tippjeimmel, hogy felfedezd Krétát, így érdemes folyamatosan követned.

CSATLAKOZZ A “KRÉTAI KALANDOK” CSOPORTHOZ, HA MÉG TÖBB INFÓ, ÉRDEKESSÉG, LÁTNIVALÓ ÉRDEKEL KRÉTÁRÓL.