Imbros-szurdok és Frangokastello

Túlságosan megerőltetőnek tartod a Samaria-szurdok megjárását? Vagy annyira rajongsz a természetért és a természeti sétákért, hogy minél többet akarsz megtapasztalni belőlük Krétán is? Lehet, hogy az Imbros-szurdok a neked való program?Húzz ismét túracipőt és barangold be az Imbros-szurdok szövevényes labirintusát, majd csobbanj egyet a Frangokastello erőd mellett.

Imbros-szurdok túra

Túra Kréta hatalmas sziklafalai között, Imbros-szurdok (Kép forrás: Flickr)

Reggel irány az Imbros-szurdok bejárata, ahonnan kb. 700 méter magasságból megkezdheted 8 km-es túrád, ami annak ellenére, hogy a nagytestvér Samaria mellett erőfeszítésben biztosan kevesebbet igényel, természeti szépségének értékéből még így sem veszít. Sétálhatsz 300 méter magas sziklafalak között és át fogsz haladni a szurdok legszűkebb, másfél méteres pontján is, miközben elképedve nézheted, már megint milyen csodát alkotott a természet.

Imbros-szurdok

Imbros-szurdok – Te is ámuldozhatsz, hogy a természet miket tud alkotni (Kép forrás: Flickr)

Túrád kb. 2,5 órán át fog tartani, majd buszba pattanva Frangokastello irányába haladsz tovább, ahol további két órás szabadprogram keretén belül, vagy a strandot élvezed, vagy a görög ízeket az egyik tavernában, vagy akár megtekintheted a 14. századból fennmaradt, velenceiek által alkotott erődöt is.

Frangokastello erőd

A tengerparton álló Frangokastello erőddel zárhatod a napot (Kép forrás: Flickr)

Szolgáltatásmegjelenítés*

nézzünk egy rövid összegzést az Imbros-szurdok programodról?

  • Felvétel a szálláshelyed közelében reggel 08:30 óra környékén (Rethymno területén)
  • Ezt követően a szurdok bejáratáig utazol, ahol a csoportkísérővel megkezded kb. 2,5 órás túrádat.
  • A szurdok kijáratához érve a busz ismét felvesz és a kb. 20 percre lévő Frangokastello-hoz utaztok, ahol lehetőséged van fürdeni a Líbia-tengerben, vagy enni valamit a helyi tavernákban.
  • A teljes program így kb. reggel 08.30-tól este 17.00 óráig tart.

Fontos!

  • A túra nem mindenkinek való. Kismamaként, láb és térdproblémákkal, cukorbetegséggel és nem megfelelő fizikai állapotban, egészségügyi problémákkal a részvétel saját érdekedben, nem engedélyezett.
  • A kirándulás csak megfelelő lábbeli viselésével engedélyezett.
  • A túra annak ellenére sem könnyű, hogy csak 8 km-es. A köveken való lépkedés nagy koncetrációt igényel és mindemellett az időjárási körülmények (meleg, pára, stb.) is befolyásolhatják a program szervezetre gyakorolt hatását, ugyanakkor megfelelő fizikai állapottal és felkészülve mindezekre neked is teljesíthető.

Mely napokon indul az Imbros és Frangokastello program?

Kedd

Milyen nyelven indul az Imbros-szurdok és Frangokastello program?

Angol – Német (A program szempontjából a magyar nyelvnél fontosabb a túrázók épsége és, hogy egy olyan túravezetővel vegyenek részt a túrán, aki jól ismeri a szurdokot, aki felkészült és adott esetben a résztvevők segítségére tud lenni. Ehhez Kostas, görög túravezetőnk a legalkalmasabb személy, aki angolul és németül, de még kézzel-lábbal is megérteti magát vendégeivel.)

Mennyibe kerül az Imbros-szurdok és frangokastello program?

  • 30 € / fő (Az ár tartalmazza a 24 % adót, csoportkísérőt, valamint transzfert a szálláshelyed közeléből és vissza)
  • Extra fizetendő: Belépő a szurdokba: 2,50 €
  • Az ár étkezést nem tartalmaz. (Frangokastellonál a tavernáknál lehetőség van étkezni.)

Mit ne hagyj otthon?

Fürdőruha (ha a túra végén strandolni akarsz), sportcipő/túracipő, kalap/baseball sapka, naptej, elemózsia (a szurdokban nincs lehetőség étel-ital vásárlásra és kút sem áll rendelkezésre vízvételezésre)

Ezt a programot nem hagyhatod ki, ha igazi természet rajongó vagy és a Samaria-szurdokhoz hasonló élményt keresel „kicsiben”.

Töltsd ki az alábbi űrlapot (vagy küldj egy e-mailt a travelkollazs@gmail.com címre), írd meg az igényeid (a lentiek szerint) és küldöm a részleteket.

Hajrá! Túrázz te is Kréta egyik legszebb szurdokvölgyében.

Ne feledd!
Last minute, utolsó pillanatos foglalásokra lehetőséget biztosítani sajnos nem tudok.

 

*Programszervező és szolgáltató: Checkincreta Travel Agency (A program- és árváltozás jogát fenntartjuk.)
A Travel Kollázs kizárólag saját tapasztalatok alapján ajánl kirándulást, transzfert, autóbérlést és egyéb utazáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat. A blog és tulajdonosának ajánlattételei nem minősülnek értékesítői tevékenységnek. Az utazó kizárólag a szolgáltatóval köt megállapodást, szerződést, abban az esetben, ha annak ajánlatát elfogadja. Az utazó kizárólag a szolgáltató részére köteles az ajánlatokban szereplő összeget megfizetni és annak ellenértékét a szolgáltató köteles teljesíteni. A blogon megjelölt szolgáltatásokért a blog szerzője kompenzációt, vagy kedvezményes szolgáltatásokat kaphat, ez azonban nem befolyásolja az utazónak ajánlott árakat. Amennyiben az utazónak bármilyen kifogása merül fel a szolgáltatás teljesítését illetően, azt köteles a szolgáltatónak jelezni és panaszát közvetlenül vele rendezni.