Imbros-szurdok és Frangokastello

Túlságosan megerőltetőnek tartod a Samaria-szurdok megjárását? Vagy annyira rajongsz a természetért és a természeti sétákért, hogy minél többet akarsz megtapasztalni belőlük Krétán is? Húzz ismét túracipőt és barangold be az Imbros-szurdok szövevényes labirintusát, majd csobbanj egyet a Frangokastello erőd mellett, vagy tekintsd meg az erődöt kívül-belül egyaránt.

Imbros szurdok túra

Túra Kréta hatalmas sziklafalai között (Kép forrás: Flickr)

Reggel irány az Imbros-szurdok bejárata, ahonnan kb. 700 méter magasságból megkezdheted 8 km-es túrád, ami annak ellenére, hogy a nagytestvér Samaria mellett erőfeszítésben biztosan kevesebbet igényel, természeti szépségének értékéből még így sem veszít. Sétálhatsz 300 méter magas sziklafalak között és át fogsz haladni a szurdok legszűkebb, másfél méteres pontján is, miközben elképedve nézheted, már megint milyen csodát alkotott a természet.

Imbrosz szurdok

Te is ámuldozhatsz, hogy a természet miket tud alkotni (Kép forrás: Flickr)

Túrád kb. 3 órán át fog tartani, majd buszba pattanva Frangokastello irányába haladsz tovább, ahol további két órás szabadprogram keretén belül, vagy a strandot élvezed, vagy a görög ízeket az egyik tavernában, vagy akár betekinthetsz a 14. századból fennmaradt, velenceiek által alkotott erődbe is.

Frangokastello erőd

A tengerparton álló Frangokastello erőddel zárhatod a napot (Kép forrás: Flickr)

Mely napokon indul az Imbros-Frangokastello program?

Péntek (Várható indulás és visszaérkezés: 08:00-19:00)

Milyen nyelven indul az Imbros-Frangokastello program?

Angol – Német (magyar nyelvű kíséretre velem 2020-ban korlátozottan, előzetes egyeztetés alapján van lehetőség)

Honnan indul az Imbros-Frangokastello program?

Rethymno és környékéről

Mennyibe kerül az Imbros-frangokastello program?

30 € / fő (Az ár tartalmazza a 24 % adót, belépőt a szurdok területére, csoportkísérőt, valamint transzfert a szálláshelyedről és vissza)
Extra fizetendő: Belépő az erődbe: 2-3 € / fő

Mit ne hagyj otthon?

Fürdőruha (ha a túra végén strandolni akarsz), sportcipő/túracipő, kalap/baseball sapka, naptej, útravaló elemózsia (a szurdokban nincs lehetőség étel-ital vásárlásra és kút sem áll rendelkezésre)

Ezt a programot nem hagyhatod ki, ha igazi természet rajongó vagy és a Samaria-szurdokhoz hasonló élményt keresel “kicsiben”.

Töltsd ki az alábbi űrlapot (vagy küldj egy e-mailt a travelkollazs@gmail.com címre), írd meg az igényeid (a lentiek szerint) és küldöm a részleteket.

Hajrá! Túrázz te is Kréta egyik legszebb szurdokvölgyében.

 

Programszervező: Checkincreta Travel Agency
A helyszínen fizethető fakultatív programok szervezése és teljesítése teljes mértékben a programszervező felelőssége. A programokkal kapcsolatos kifogást a programszervezőnél, a helyszínen köteles az utas jelezni és azzal kapcsolatos panaszát rendezni.