Krétai történetek

Megértem, ha nem akarsz túl messzire buszozni a szálláshelyedtől. De hogy láthatsz így mégis többet Krétából? Ne aggódj, erre is van megoldás. Ez a program nem csak történelmet, de művészetet, mitológiát és egy cseppnyi krétai gasztronómiát is felsorakoztat majd eléd, ami után garantáltan más megvilágításban látod majd az egész szigetet és a nyaralásodra igazi élménybombaként fogsz visszaemlékezni.

Kréta Arkadi kolostor

A híres Arkadi Kolostor kertjében sétálva

A szállásodtól (vagy annak közeléből Rethymno esetén) egyenes út visz majd az Arkadi-kolostorig, ahol egy egész órán át, szabad tempóban járhatod be Kréta egyik legjobb állapotban fennmaradt épületét. Itt aztán tényleg minden fal mesélni fog a múltról és a kertben álló kiszáradt cédrus egy török időkből maradt lövedéket is mutat majd neked.

Arkadi kolostor Kréta

A kolostor annyi kár és sérelem után is ilyen szép állapotban fogad

Innen már nem kell messzire utaznod, hogy a szomszédos Eleftherna Régészeti Múzeumába is bekukkants és ezzel akár több ezer évet ugorj vissza az időben, felfedezve Kréta egyik legősibb településének maradványait.

Ha pedig eddig nem tudtad, hogy a krétai kerámia mennyire híres, akkor a Tsikalario műhelyben, Miss Helen vezetésével, első kézből gyűjthetsz tapasztalatot róla, miközben néhány percre saját magad is fazekas mesterré avanzsálhatod.

Kréta Margarites

Margaritesben te is hódolhatsz a kézzel készült kerámiáknak

Ha “kidolgoztad magad”, a jól megérdemelt ebéded a szintén kerámiájáról elhíresült közeli Margaritesben lesz lehetőséged elfogyasztani, de ne aggódj ezzel túrád még mindig nem ér véget, hiszen egy olíva üzem csak arra vár, hogy bevezessen a legfinomabb olíva olajak készítésének rejtelmeibe.

És hidd csak el, ekkorra még mindig nem láttál eleget, éppen ezért buszod a Melidoni-barlanghoz kalauzol, ahol a cseppkövek között a krétai történelem újabb meséinek hálójában búcsúztathatod napod.

Kréta kerámia

Te is megcsillogtathatod kézügyességed ezen a programon 🙂

Mely napokon indul a Krétai történetek program?

Csütörtök (Várható indulás és visszaérkezés: 08:30-16:00)

Milyen nyelven indul a Krétai történetek program?

Angol – Német (Magyar nyelvű kíséretre minimális magyar vendéglétszám esetén van lehetőség. Garantált magyar nyelvű kirándulásért foglald a programot privát kirándulásként.)

Honnan indul a krétai történetek program?

Rethymno és környékéről

Mennyibe kerül a krétai történetek program?

25 € / fő (Az ár tartalmazza a 24 % adót, , csoportkísérőt, valamint transzfert a szálláshelyedről és vissza)
Extra fizetendő: Belépő az Arkadi-kolostorba: 3 € / fő, Belépő az Eleftherna Múzeumba: 4 € / fő, Belépő a Melidoni-barlangba: 3 € / fő (0-12 éves korig a belépés ingyenes ezekre a helyekre)

Mit ne hagyj otthon?

Kényelmes cipő, kalap/baseball sapka, naptej, útravaló elemózsia (de napközben is lesz lehetőség étel-, ital vásárlására)

Nézd, kevés helyen kapsz ekkora betekintést Kréta múltjába és jelenébe, történelmébe, művészetébe és gasztronómiájába, ezért nem csoda, ha annyira népszerű ez a program és te sem szeretnél belőle kimaradni.

Töltsd ki az alábbi űrlapot (vagy küldj egy e-mailt a travelkollazs@gmail.com címre), írd meg az igényeid (a lentiek szerint) és küldöm a részleteket.

Hajrá! Ne maradj le te sem a Krétai történetekről.

 

Programszervező és szolgáltató: Checkincreta Travel Agency (A program és árváltozás jogát fenntartjuk.)
A Travel Kollázs kizárólag saját tapasztalatok alapján ajánl kirándulást, szállást, autó/motorbérlést és egyéb utazáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat. A blog és tulajdonosának ajánlattételei nem minősülnek értékesítői tevékenységnek. Az utazó kizárólag a szolgáltatóval köt megállapodást, szerződést, abban az esetben, ha annak ajánlatát elfogadja. Az utazó kizárólag a szolgáltató részére köteles az ajánlatokban szereplő összeget megfizetni és annak ellenértékét a szolgáltató köteles teljesíteni. Amennyiben az utazónak bármilyen kifogása merül fel a szolgáltatás teljesítését illetően, azt köteles a szolgáltatónak jelezni és panaszát közvetlenül vele rendezni.