Krétai történetek – Arkadi, Margarites, Melidoni, Eleftherna

Megértem, ha nem akarsz túl messzire buszozni a szálláshelyedtől. De hogy láthatsz így mégis többet Krétából? Ne aggódj, erre is van megoldás. Ez a program nem csak történelmet, de művészetet, mitológiát és egy cseppnyi krétai gasztronómiát is felsorakoztat majd eléd. Arkadi, Margarites és a többiek csak rád várnak.Ez után a kirándulás után garantáltan más megvilágításban látod majd az egész szigetet és a nyaralásodra igazi élménybombaként fogsz visszaemlékezni.

Kréta Arkadi kolostor

A híres Arkadi Kolostor kertjében sétálva

A szállásodtól (vagy annak közeléből Rethymno esetén) egyenes út visz majd az Arkadi-kolostorig, ahol szabad tempóban járhatod be Kréta egyik legjobb állapotban fennmaradt épületét. Itt aztán tényleg minden fal mesélni fog a múltról és a kertben álló kiszáradt cédrus egy török időkből maradt lövedéket is mutat majd neked.

Arkadi kolostor Kréta

A kolostor annyi kár és sérelem után is ilyen szép állapotban fogad

Innen már nem kell messzire utaznod, hogy a szomszédos Eleftherna Régészeti Múzeumába is bekukkants és ezzel akár több ezer évet ugorj vissza az időben, felfedezve Kréta egyik legősibb településének maradványait.

Ha pedig eddig nem tudtad, hogy a krétai kerámia mennyire híres, akkor a Tsikalario műhelyben, Miss Helen vezetésével, első kézből gyűjthetsz tapasztalatot róla, miközben néhány percre saját magad is fazekas mesterré avanzsálhatod.

Kréta Margarites

Margaritesben te is hódolhatsz a kézzel készült kerámiáknak

Ha „kidolgoztad magad”, a jól megérdemelt ebéded a szintén kerámiájáról elhíresült közeli Margaritesben lesz lehetőséged elfogyasztani, de ne aggódj ezzel túrád még mindig nem ér véget, hiszen egy olíva üzem csak arra vár, hogy bevezessen a legfinomabb olíva olajak készítésének rejtelmeibe.

És hidd csak el, ekkorra még mindig nem láttál eleget, éppen ezért buszod a Melidoni-barlanghoz kalauzol, ahol a cseppkövek között a krétai történelem újabb meséinek hálójában búcsúztathatod napod.

Kréta kerámia

Te is megcsillogtathatod kézügyességed ezen a programon 🙂

Szolgáltatásmegjelenítés*

nézzünk egy rövid összegzést a Krétai történetek (Arkadi, Margarites, stb.) programodról?

  • Felvétel a szálláshelyed közelében reggel 09:00 óra környékén (Rethymno területén)
  • Buszos kirándulásod során meglátogatod az Arkadi-kolostort, az Eleftherna Múzeumot, Margaritest, ahol egy kerámia műhelybe is bekukkanthatsz, és ebédre/sétára is lesz idő, majd a Melidoni-barlangot és egy olíva üzemet is, ahol megmutatják, hogyan készül az olívaolaj.
  • A teljes program így kb. reggel 09.00-től este 16.30 óráig tart.

Mely napokon indul a Krétai történetek program?

Csütörtök

Milyen nyelven indul a Krétai történetek program?

Angol

Mennyibe kerül a krétai történetek (Arkadi, Margarites, stb.) program?

  • 30 € / fő (Az ár tartalmazza a 24 % adót, , csoportkísérőt a buszon, valamint transzfert a szálláshelyed közeléből és vissza)
  • Extra fizetendő: Belépő az Arkadi-kolostorba: 3 € / fő, Belépő az Eleftherna Múzeumba: 6 € / fő, Belépő a Melidoni-barlangba: 3 € / fő (0-12 éves korig a belépés ingyenes ezekre a helyekre)
  • Az ár étkezést nem tartalmaz. (Ebédidő Margarites faluban lesz, ahol több taverna közül is lehet választani.)

Mit ne hagyj otthon?

Kényelmes cipő, kalap/baseball sapka, naptej, útravaló elemózsia (de napközben is lesz lehetőség étel-, ital vásárlására)

Nézd, kevés helyen kapsz ekkora betekintést Kréta múltjába és jelenébe, történelmébe, művészetébe és gasztronómiájába, ezért nem csoda, ha annyira népszerű ez a program és te sem szeretnél belőle kimaradni.

Töltsd ki az alábbi űrlapot (vagy küldj egy e-mailt a travelkollazs@gmail.com címre), írd meg az igényeid (a lentiek szerint) és küldöm a részleteket.

Hajrá! Ne maradj le te sem a Krétai történetekről.

Ne feledd!
Last minute, utolsó pillanatos foglalásokra lehetőséget biztosítani sajnos nem tudok.

 

*Programszervező és szolgáltató: Checkincreta Travel Agency (A program- és árváltozás jogát fenntartjuk.)
A Travel Kollázs kizárólag saját tapasztalatok alapján ajánl kirándulást, transzfert, autóbérlést és egyéb utazáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat. A blog és tulajdonosának ajánlattételei nem minősülnek értékesítői tevékenységnek. Az utazó kizárólag a szolgáltatóval köt megállapodást, szerződést, abban az esetben, ha annak ajánlatát elfogadja. Az utazó kizárólag a szolgáltató részére köteles az ajánlatokban szereplő összeget megfizetni és annak ellenértékét a szolgáltató köteles teljesíteni. A blogon megjelölt szolgáltatásokért a blog szerzője kompenzációt, vagy kedvezményes szolgáltatásokat kaphat, ez azonban nem befolyásolja az utazónak ajánlott árakat. Amennyiben az utazónak bármilyen kifogása merül fel a szolgáltatás teljesítését illetően, azt köteles a szolgáltatónak jelezni és panaszát közvetlenül vele rendezni.