Krétai történetek

Megértem, ha nem akarsz túl messzire buszozni a szálláshelyedtől. De hogy láthatsz így mégis többet Krétából? Ne aggódj, erre is van megoldás. Ez a program nem csak történelmet, de művészetet, mitológiát és egy cseppnyi krétai gasztronómiát is felsorakoztat majd eléd, ami után garantáltan más megvilágításban látod majd az egész szigetet és a nyaralásodra igazi élménybombaként fogsz visszaemlékezni.

Kréta Arkadi kolostor

A híres Arkadi Kolostor kertjében sétálva

A szállásodtól (vagy annak közeléből Rethymno esetén) egyenes út visz majd az Arkadi-kolostorig, ahol egy egész órán át, szabad tempóban járhatod be Kréta egyik legjobb állapotban fennmaradt épületét. Itt aztán tényleg minden fal mesélni fog a múltról és a kertben álló kiszáradt cédrus egy török időkből maradt lövedéket is mutat majd neked.

Arkadi kolostor Kréta

A kolostor annyi kár és sérelem után is ilyen szép állapotban fogad

Innen már nem kell messzire utaznod, hogy a szomszédos Eleftherna Régészeti Múzeumába is bekukkants és ezzel akár több ezer évet ugorj vissza az időben, felfedezve Kréta egyik legősibb településének maradványait.

Ha pedig eddig nem tudtad, hogy a krétai kerámia mennyire híres, akkor a Tsikalario műhelyben, Miss Helen vezetésével, első kézből gyűjthetsz tapasztalatot róla, miközben néhány perce saját magad is fazekas mesterré avanzsálhatod.

Kréta Margarites

Margaritesben te is hódolhatsz a kézzel készült kerámiáknak

Ha “kidolgoztad magad”, a jól megérdemelt ebéded a szintén kerámiájáról elhíresült közeli Margaritesben lesz lehetőséged elfogyasztani, de ne aggódj ezzel túrád még mindig nem ér véget, hiszen egy olíva üzem csak arra vár, hogy bevezessen a legfinomabb olíva olajak készítésének rejtelmeibe.

És hidd csak el, ekkorra még mindig nem láttál eleget, éppen ezért buszod a Melidoni-barlanghoz kalauzol, ahol a cseppkövek között a krétai történelem újabb meséinek hálójában búcsúztathatod napod.

Kréta kerámia

Te is megcsillogtathatod kézügyességed ezen a programon 🙂

Mely napokon indul a Krétai történetek program?

Csütörtök (Várható indulás és visszaérkezés: 08:30-16:00)

Milyen nyelven indul a Krétai történetek program?

Angol – Német (magyar nyelvű kíséretre előzetes egyeztetés alapján, korlátozottan van lehetőség)

Honnan indul a krétai történetek program?

Rethymno és környékéről

Mennyibe kerül a krétai történetek program?

25 € / fő (Az ár tartalmazza a 24 % adót, , csoportkísérőt, valamint transzfert a szálláshelyedről és vissza)
Extra fizetendő: Belépő az Arkadi-kolostorba: 3 € / fő, Belépő az Eleftherna Múzeumba: 4 € / fő, Belépő a Melidoni-barlangba: 3 € / fő (0-12 éves korig a belépés ingyenes ezekre a helyekre)

Mit ne hagyj otthon?

Kényelmes cipő, kalap/baseball sapka, naptej, útravaló elemózsia (de napközben is lesz lehetőség étel, ital vásárlásra)

Nézd, kevés helyen kapsz ekkora betekintést Kréta múltjába és jelenébe, történelmébe, művészetébe és gasztronómiájába, ezért nem csoda, ha annyira népszerű ez a program és te sem szeretnél belőle kimaradni.

Töltsd ki az alábbi űrlapot (vagy küldj egy e-mailt a travelkollazs@gmail.com címre), írd meg az igényeid (a lentiek szerint) és küldöm a részleteket.

Hajrá! Ne maradj le te sem a Krétai történetekről.

 

Programszervező és szolgáltató: Checkincreta Travel Agency
A Travel Kollázs kizárólag saját tapasztalatok alapján ajánl kirándulást, szállást, autó/motorbérlést és egyéb utazáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat. A blog és tulajdonosának ajánlattételei nem minősülnek értékesítői tevékenységnek. Az utazó kizárólag a szolgáltatóval köt megállapodást, szerződést, abban az esetben, ha annak ajánlatát elfogadja. Az utazó kizárólag a szolgáltató részére köteles az ajánlatokban szereplő összeget megfizetni és annak ellenértékét a szolgáltató köteles teljesíteni. Amennyiben az utazónak bármilyen kifogása merül fel a szolgáltatás teljesítését illetően, azt köteles a szolgáltatónak jelezni és panaszát közvetlenül vele rendezni.