Mesés Dél-Kréta – Buszos szafari Rethymnotól délre

Egy kirándulás, ami Kréta színe-javát magában foglalja, ami Kréta kevésbé turistás, ám annál érintetlenebb célpontjait veszi sorra, és amelyet eredetiben, biztosan nem találsz meg más iroda kínálatában. Irány Dél-Kréta.

Rethymnotól délre indulsz útnak a szállásodtól, ahonnan eljutsz Kréta egyik híres mesterséges-tavához, majd betekintést nyersz egy kevésbé ismert krétai szurdok (Saint Antonios, vagy Patsos-szurdok) természeti szépségébe, ahol a sziklába épített kis templomtól garantáltan neked is leesik az állad.

szurdok-kreta

Saint Antonios szurdok, ahol egy sziklába épített templom is vár

Mindeközben nem hagyod ki azokat a tradicionális falvakat sem, amik Kréta igazi arcát mutatják. Lőhetsz majd képeket a kávézók teraszán pihenő tipikus görög úriemberekről (Ha épp nem sziesztáznak és megengedik), de láthatsz csodás templomokat és krétai tájképet egyaránt.

spili-oroszlanos-szokokut

Az oroszlános kútból folyik a Lefka Ori hegységből érkező friss édes víz. Érdemes megkóstolni!

Ebben a túrában látogatást teszel majd az oroszlános kútról ismert faluban, Spiliben és az ottani Folklore Múzeum is biztos lehetsz benne, hogy tartogat majd számodra meglepetéseket.

Lesz időd egy kávéra, vagy ebédre és, ha eléggé feltankoltál, napodat a busszal a Kourtaliotis-szurdokon átkelve a híres déli Plakias-strandon zárhatod.

kourtaliotis-szurdok-ut

Mesebeli út a szurdokban

Szolgáltatásmegjelenítés*

nézzünk egy rövid összegzést a mesés Dél-Kréta programodról?

  • Felvétel a szálláshelyed közelében reggel 08:45 környékén (Rethymno területén)
  • Rethymno-t elhagyva kb. 30 percenként egy-egy érdekes látnivalóhoz érkezel.
  • Elsőként Prasies faluban álltok meg 15 percre, majd az Amari-víztározó lenyűgöző kilátásában gyönyörködtök egy szintén 15 perces megálló erejéig, aztán a Patsos-szurdok sziklába vájt templomát tekintitek meg egy 30-40 perces megállóval, majd Meronas faluban töltötök kb. 20 percet, ahonnan Gerakarin és Gious Kampos-on keresztül utaztok Spili-be, az egyik legelragadóbb krétai faluba, ahol az oroszlánfejes szökőkútból kortyolhatjátok a friss vizet, és ebédelhettek is a kb. 1,5 órás szünet alatt. Majd a Kourtaliotiko-szurdokon átkelve, egy fotóstop erejéig megállva érkeztek Plakiasba, a Líbiai-tengerhez, ahol egy kb. 2 órás szünet alatt megmártózhattok a tengerben, vagy felfedezhetitek az üdülőfalu éttermeit, kávézóit, és szuvenír boltjait.
  • A teljes program így kb. reggel 08.45-től este 17.30 óráig tart.

Mely napokon indul a kirándulás?

Hétfő

Milyen nyelven indul a Mesés Dél-Kréta kirándulás?

Angol

Mennyibe kerül a kirándulás?

  • 32 € / fő (Az ár tartalmazza a 24 % adót, csoportkísérőt a buszon, valamint transzfert a szálláshelyed közeléből és vissza)
  • Az ár étkezést nem tartalmaz. (Hosszabb szünet étkezésre Spiliben és Plakiasban van, a program végén, ahol több taverna áll rendelkezésre egy ebéd elfogyasztására.)

Mit ne hagyj otthon?

Sportcipő/kényelmes cipő, kalap/baseball sapka, naptej, elemózsia (de a busz több szünetet is fog tartani, ahol lesz lehetőséged vásárolni), fürdőruha (Ha a program végén Plakiasban szeretnél fürdeni.)

A program hetente csak egyszer indul, minibusszal és más irodánál nem is foglalható, így az esély, hogy a helyek gyorsan elfogynak igen magas, ezért érdemes időben foglalnod.


*Programszervező és szolgáltató: Checkincreta Travel Agency (A program- és árváltozás jogát fenntartjuk.)
A Travel Kollázs kizárólag saját tapasztalatok alapján ajánl kirándulást, transzfert, autóbérlést és egyéb utazáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat. A blog és tulajdonosának ajánlattételei nem minősülnek értékesítői tevékenységnek. Az utazó kizárólag a szolgáltatóval köt megállapodást, szerződést, abban az esetben, ha annak ajánlatát elfogadja. Az utazó kizárólag a szolgáltató részére köteles az ajánlatokban szereplő összeget megfizetni és annak ellenértékét a szolgáltató köteles teljesíteni. A blogon megjelölt szolgáltatásokért a blog szerzője kompenzációt, vagy kedvezményes szolgáltatásokat kaphat, ez azonban nem befolyásolja az utazónak ajánlott árakat. Amennyiben az utazónak bármilyen kifogása merül fel a szolgáltatás teljesítését illetően, azt köteles a szolgáltatónak jelezni és panaszát közvetlenül vele rendezni.