Otthoni edzés a szabadban

Otthoni edzés? Így vedd rá magad!

Ha valaki azt állítja, hogy az otthoni edzés kevésbé problémás, mint egy edző teremben, vagy aerobik órán „égetni a zsírt”, akkor biztosan hangosan felkacagok.

A táplálkozás rögös útját már megjártam, de néha az az érzésem, a mozgás is hasonló problémás terület közé tartozik, főként, ha otthon szeretném végezni.
 

Tény, hogy az otthoni edzés egyszerű, mert

  • nem kell kimozdulni, így valószínűleg kevesebb időnket veszi igénybe,
  • mindegy, melyik melegítőnkbe bújunk, úgysem lát senki, és
  • a pénztárcánk mélyére sem kell nyúlni, hiszen teljesen ingyen van.
Edzés otthon kellékekkel

Edzés otthon kellékekkel (Forrás: Pixabay)

De mi van a motiváltságunkkal? Vajon otthon tényleg neki állunk elvégezni azokat a fránya gyakorlatokat?

 

Anyagi megfontolásból (nyaralásra gyűjtök-ki gondolta volna) én is az otthoni edzésre szavaztam az utóbbi időben, de hamar tapasztaltam, hogy a tornaóráim változó kifogásokra hivatkozva, egyre gyakrabban „elmaradnak”.

 

Persze az elején még csak-csak elkaptam a fonalat és lelkesen utánoztam a YouTube videók mozdulatait, de ahogy teltek a napok, mindig akadt valami sokkal fontosabb elfoglaltságom.
Pl. csak még egyszer végig görgetni a Facebookot, vagy elolvasni egy fejezetet kedvenc könyvemben. Főzés, mosás, takarítás.
Csoportos edzés

Csoportos edzés, amit ritkán mondunk le (Forrás: Pixabay)

De hogy-hogy korábban ezzel sosem volt probléma, és a megbeszélt edzésen bármilyen fontos dolgom ellenére részt vettem?

 

Az otthoni edzés valami mumus lenne, amit mindig el kell halasztani?

A hangsúly egyszerűen a „megbeszélten” van. Amikor fix, előre leegyeztetett időpontban várnak egy helyen, azt elég ciki folyamatosan lemondani, elhalasztani, pláne a semmittevés miatt. Így aztán Te is, én is, kénytelenek vagyunk minden más programunkat edzésünkhöz igazítani és bármilyen lustaságunk ellenére elmászni az edzőteremig.

 

De miért ne beszélhetnénk meg otthoni edzéseink időpontját saját magunkkal? Miért ne írhatnánk fel időpontjainkat, és alkalmazkodhatnánk ehhez a jövőben?
Naptár otthoni edzés időpontokkal

Egy naptár, tele otthoni edzés időpontokkal (Forrás: Pixabay)

Amióta ez a kérdés felmerült bennem, a telefonom naptára minden másnapra tartogat egy izzasztó otthoni randevút, amit ha törik, ha szakad sem mondhatok le, így ugyanolyan lelkesedéssel vetem bele magam az otthoni edzésbe, mintha bárhol máshol kellene megtennem.

 

Persze ezt az időpontot továbbra is könnyebb elodázni, mint mással megbeszélt találkozónkat, de ha már vettük a fáradságot, és a naptárban kitűztük az edzésre szánt órácskánkat, nagyobb valószínűséggel igazítjuk ehhez többi teendőnket is.

 

Ezzel a módszerrel minimum eljuthatunk odáig, hogy az otthoni edzést ezentúl nem csak valami századrangú, hátamközepérenemkívánom, jóleszazmáskoris kategóriába, hanem fontos elfoglaltságaink közé soroljuk.

 

Most Te jössz. Neked mi vált be? Hogyan veszed rà magad az otthoni edzésre? Írd meg nekem hozzászólásban.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .