Szereted a fasírtot, és örömmel készítenéd el diétás változatban is viszonylag rövid idő alatt?
A diétás cukkinifasírt gyorsan, egyszerűen összedobható, utazáshoz kíváló rágcsálnivaló, és mégcsak nem is egy költséges konyhai mutatvány.
A fasírt nem az első próbálkozásom. Egy diétás répafasírt receptet, már olvashattál tőlem itt, és szerencsére ezzel még nem ért véget kísérletezésem. Lassan olyan érzésem van, hogy fasírtot készíteni bármiből lehet, és ha már lehet, miért is ne próbálkoznék vele.
Egy kedves szomszéd a napokban meglepett néhány termetes cukkinivel, amit a kertjéből gyűjtött és igyekeztem valami ehetőt varázsolni belőle. Mivel főfogásokkal már tele volt a hűtő, ezért egy tízóraira, vagy uzsonnára is fogyasztható diétabarát cukkinis finomságot kellett kitalálnom. Többek között ezért sem akartam megint a kedvenc tejszínes-cukkinis csicseritésztámmal próbálkozni, hiszen annak inkább az ebédlő asztalon, mintsem a táskámban a helye. Valószínűleg jól döntöttem a cukkinifasírt mellett, hiszen tökéletesen kitöltötte a reggeli és ebéd, valamint ebéd és vacsora közötti időszakomat.
Laktató, nem tartalmaz húst és fehérlisztet, nem emeli meg a vércukrot az egekbe, így inzulinrezisztenciával és egészséges életmódot követve is bátran fogyasztható.
Diétás cukkinifasírt-Recept:
Hozzávalók:
- 700 g cukkini (Ennyi volt a teljes tömege egy cukkinimnek megtisztítás előtt)
- 150 g zabkorpa
- 3 tojás
- Só, bors, ízlés szerint fűszerek
Elkészítés:
- A cukkiniket megmostam, megtisztítottam, kikanalztam a magjait, majd a fennmaradt részt nagylyukú reszelőn lereszeltem. (Így sokkal gyorsabb, mint kicsivel.)
- A reszelt cukkinihez hozzá adtam az egész tojásokat, valamint a kimért zabkorpát.
- Fűszereztem, és kézzel jól összegyúrtam az egészet.
- Egy 20 percet pihentettem, hogy a zabkorpa megszívja magát a cukkini nedvességével, majd sütőpapírra gombócokat formáztam. (Kicsit még így is folyt a leve, ami ha nagyon zavar több zabkorpával orvosolható, én azonban ennél többet nem akartam hozzáadni.)
- Fél óra alatt készre sütöttem közepes hőmérsékleten.
Az így elkészült diétás fasírtok a cukkini nedvessége miatt semmi esetre sem száradnak ki. Vigyázni kell azonban, hogy ne tároljuk őket túl sokáig, hiszen pont a nedvességtartalom miatt hamar elkezdenek penészedni. Ettől függetlenül bátran „szállíthatók”. Jól jönnek buszon, vonaton, repülőn és autóban is.
Tetszett a diétás cukkinifasírt recept és további hasonló diétás ételekre is kíváncsi vagy? Engedd meg, hogy a jövőben tájékoztassalak róla. Most még egy ajándékom is van számodra. Kattints ide, hogy megtudd, mi az.