A karfiol alapú pizza az egészséges életmódot követők kedvence.
Néhány receptemet már megismerhetted itt, de ez most garantáltan tetszeni fog, hiszen ki ne vágyakozna egészséges életmódját követve egy finom pizzára. Hasonlót már korábban is készítettem. Akkoriban szénhidrát ellenességem miatt kicsit máshogy dobtam össze az olaszos finomságot és a következőkben felsoroltak közül pár alapanyag ki is maradt belőle, a fő alkotóelem, a karfiol, ami tökéletesen illeszthető bármilyen diétába, nem változott.

Karfiol morzsa, a pizza fő alkotóeleme.
Mióta megtanultam, hogy okosan fogyasztva, a szénhidrát is lehet a barátunk, azóta minden receptet próbálok lassan felszívódó szénhidrátforrással megtölteni, hogy a napi szükségletem ebből is fedezve legyen. Mivel búzaliszt allergiám miatt a teljeskiőrlésű, és tönköly lisztek sajnos kiesnek a sorból, zabkorpával pótolok majdnem minden hiányosságot a lisztek frontján. Ha azonban neked gluténmentes lisztre van szükséged, a receptben szereplő zabkorpát kérdés nélkül lecserélheted a saját, már bejáratott lisztedre, maximum az arányok fognak változni, de ezt már a nyers tészta állagából látni fogod.
Fontos megjegyeznem, hogy mielőtt bárki nekivetemedne egy egész pizzának, tudnia kell, hogy ez az étel sem azért született, mert egyszerre magunka kell tömni az egészet. Néhány szelet elfogyasztásával hatványozottabban előrébb vagyunk az egészséges életmód irányába, mintha a helyi pizzériából rendeletük volna meg kedvenc SON-GO-KU pizzánkat, de a kalóriák számolása itt sem elhanyagolható szempont.
Kis bevezetőm után nézzük is, hogyan készült ez a finomság.
Diétás Karfiol alapú pizza RECEPT:

Diétás karfiol alapú pizza sütési fázisok
HOZZÁVALÓK (Pizzatészta):
- 1 kisfej karfiol
- 40 g light mozzarella
- 60 g zabkorpa
- 3 tojás
- Só, bors, oregano ízlés szerint fűszerek
ELKÉSZÍTÉS:
-
- A karfiolt megmostam és aprító gépben morzsásra vágtam. (Manuális aprítóban érdemes kis darabokra szelni először, különben hamar begörcsölhet a kezed)
- A mozzarellát lereszeltem és a karfiol morzsához adtam.
- Kimértem és hozzáadtam a zabkorpát is, majd az egészre ráütöttem 3 tojást.
- Fűszereztem.
- Az egészet összegyúrtam és zsírpapíron 20 perc alatt félkészre sütöttem.
- A félkész pizzára paradicsompürét, vagy ebből készült pizzaszószt tehetünk, továbbá kedvünk és diétánk szerint választhatjuk a feltétet.
Nálam természetesen az egyszerű sonkás pizza lett a nyerő. A pizza állaga a zabkorpától nagyon jó és kevésbé nedves, mint gondoltam. Ahogy az a receptjeimnél lenni szokott ennek elkészítése sem vesz több időt igénybe, mint egy óra, így bátran ajánlom mindenkinek, aki időhiányban szenved, mégis összedobna saját magának valamit otthon.

Karfiol alapú pizza felszeletelve
A pizzát kisebb kirándulásokra, utazásokra is becsomagolhatod, így nem kell félned, hogy az út során megkívánod a gyorséttermi kínálatot.
Tetszett a recept és további hasonló diétás ételekre is kíváncsi vagy? Engedd meg, hogy a jövőben tájékoztassalak róla. Most még egy ajándékom is van számodra. Kattints ide, hogy megtudd, mi az.