Kevésbé kalóriadús, könnyen elkészíthető fogásra vágysz? Vagy csak megkívántad a tortillát a helyi gyorsétteremben?
Tudod, hogy a diétás Mexikói tojás tortilla fél óra alatt megvan, nem tartalmaz lisztet, de még vegaként is bátran fogyaszthatod?
Lassan annyi egyszerűen elkészíthető, gyors , és nem mellesleg diétás receptet találsz az oldalamon, hogy ha a nyaralás alatt csak néhányat összeütsz belőle, már nem kell engedned a kevésbé egészséges, gyorsételek csábításának.
A spanyol ajkúak lepénye első sorban azért jutott eszembe, mert utazásaim során gyakran botlok bele. Szinte a világ minden táján készítik, és különféle hozzávalókkal töltik.
A töltelék még csak-csak hagyján. Bár a kalóriák miatt nem mindegy, mi kerül a tekercsbe. Ám a sima fehérlisztes tortilla tészta mégsem állja meg a helyét a diétabarát fogások között, már ha csak jómagamra és inzulinrezisztenciámra gondolok.
Hasonló lepényt azonban sokszor készítettem már tojásból és zabkorpából, ami nyilván inkább egy hamis tortilla képét festi, de legalább tudom miből áll, és a gyorséttermi tortillával ellentétben, tudom, milyen reakciókat válthat ki a szervezetem, ha elfogyasztom.
Nézd meg a videón, hogyan is készítem a tojás tortillát.
Nézzük, hogyan készíthetsz diétás mexikói tortillát te is:
Diétás Mexikói tojás tortilla-Recept:
Hozzávalók 1 db tojás tortilla tésztához:
- 3 evőkanál zabkorpa
- 2 tojás
- Só, bors, ízlés szerint fűszerek
- Olíva olaj a sütéshez
Hozzávalók a mexikói töltelékhez (Ez legalább 2 db tojás tortillához elegendő):
- 300 gramm fagyasztott mexikói zöldségkeverék
- 200 gramm sűrített paradicsom
- Só, bors, chili, ízlés szerint fűszerek (akár édesítőszer, bár én csak ritkán használok édesítőszert)
- Olíva olaj
- Plusz vörös bab, kukorica, stb. adható hozzá, ha a mexikói keverékben lévő mennyiséget szeretnéd növelni.
Elkészítés:
- A tortilla tésztához kikeverem a hozzávalókat.
- Nagyon picit állni hagyom, hogy a zabkorpa megszívja magát.
- Újra keverek rajta egyet és kevés, forró olajban, mint a palacsintát megsütöm.
- A töltelékhez is kevés olajat melegítek, majd a fagyasztott zöldségkeveréket beleöntöm és puhára párolom.
- Ha eléggé megpuhult, fűszerezem, majd hozzáadom a paradicsom sűrítményt.
- Összekeverem és néhány percig fedő alatt készre főzöm.
- Még melegen megtöltöm a tortilla lapokat a mexikói töltelékkel és feltekerem.
- Ha nem akar egyben maradni, fogvájóval össze lehet tűzni.
- Fontos, hogy ne töltsük meg nagyon a lepényeket, különben az egész szétfolyik.
Ez a tortilla vélhetően még annak is ízleni fog, aki nem feltétlen diétázik, vagy követ egészséges életmódot. Az elkészítés nem okoz sok gondot, az íze pedig isteni. Próbáld ki te is bátran.
Tetszett a diétás mexikói tortilla recept és további hasonló diétás ételekre is kíváncsi vagy? Kövesd Facebook oldalamat, hogy mindig értesülj a legújabb, gyors, utazáshoz is alkalmas receptjeimről.