Túróbundás csirkemell recept párolt zöldborsóval

Ez a csirkemell recept kezdőként sem fog problémát okozni és nyaralás alatt is hipp-hopp elkészülsz vele.

A Túróbundás csirkemell recept a diétád szerint cserélhető alapanyagokkal készül.

Hasonlóan előző receptjeimhez, amiket itt tudsz visszanézni, a túróbundás csirkemell sem mesterszakácsi előléptetésem alkotása, ugyanakkor legalább nem is okoz túl sok gondot az elkészítése.

Diétabarát éttermi kártya letöltés

Könnyítsd meg étkezésed

Biztos vagyok benne, hogy egyes ételallergiákhoz és speciális étrendekhez ez a recept nem alkalmazkodik megfelelően, ezért mindig azt javaslom, hogy légy egy kicsit kreatív és az általad nem fogyasztott alapanyagokat cseréld le olyan összetevőkre, amelyek számodra is megfelelnek.

Legyen szó túróról, tejfölről és zabkorpáról, szinte valamennyi alapanyagnak van megfelelő helyettesítője a különböző diéták és étrendek szerint, a csirkemellett pedig akár nyers cukkinire is cserélheted, ha ezúttal mellőznéd a húsos fogást.



Köretként párolt zöldborsót választottam, csak, hogy ne legyek egyhangú a folytonos basmati rizs mániámmal, de persze ez sem szentírás. A recepthez akár egy finom salátát is el tudnék képzelni.

Túróbundás csirkemell RECEPT párolt zöldborsóval :

Túróbundás csirkemell recept zöldborsóval

Túróbundás csirkemell párolt zöldborsóval

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g csirkemell
  • 250 g zsírszegény túró
  • 75 g tejföl
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál zabkorpa
  • 400 g zöldborsó
  • Olívaolaj
  • Só, bors, fokhagymapor, ízlés szerint fűszerek
Diétabarát éttermi kártya letöltés

Könnyítsd meg étkezésed

ELKÉSZÍTÉS:

  • A csirkemellet megmosom, tisztítom és szeletekre vágom, majd sóval, borssal, fokhagymaporral fűszerezem.
  • Külön tálban összekeverem a túrót, tejfölt, zabkorpát, tojásokat és sóval, borssal ezt is megszórom.
  • A befűszerezett csirkemelleket a túrós szószba mártom, megforgatom és egy kivajazott/olajozott, vagy sűtőpapírral bélelt tepsibe helyezem.
  • Ha minden csirkemellett megmártottam, a maradék szószt a tepsibe öntöm, a már elhelyezett húsok tetejére.
  • Fóliával betakarom, és sütőbe teszem. Kb. 160 °C-on 1 órán át sütöm, majd a fóliát eltávolítva a tetejét megpirítom.
  • Sütés közben a fagyasztott, vagy friss zöldborsót kevés olívaolajon puhára párolom, ízlés szerint fűszerezem.



Bár a túróbundás csirkemell feltétele egy sütő, ha egy jól felszerelt apartmanban szállsz meg nyaralásod alatt, akkor is bátran nekivetemedhetsz ennek a receptnek, hiszen sok idődet nem fogja elrabolni a strandolás és városnézés elől.

Tetszett a recept és további hasonló diétás ételekre is kíváncsi vagy? Engedd meg, hogy a jövőben tájékoztassalak róla. Most még egy ajándékom is van számodra. Kattints ide, hogy megtudd, mi az.