Görög tésztasaláta – Diétás, vegetáriánus recept

Ezt a főételt percek alatt összedobhatod és a nyári forróságban hidegen fogyaszthatod.

Görög tésztasaláta, ha már unod a szokásos salátákat

Diétabarát éttermi kártya letöltés

Könnyítsd meg étkezésed

Te is szereted a tésztaételeket, de valahogy megragadtál a hagyományos bolognai, grízes, tejfölös és tejszínes változatok szintjén? Vagy éppen egy speciális diétát követsz és még ki sem találtad, melyik tésztát tudnád beilleszteni diétádba, ezért inkább messziről el is kerülöd ezeket a recepteket?



Korábban már olvashattál az oldalon csicseritésztás finomságról, de a most következő étel egy inzulinrezisztenciámhoz és búzaliszt allergiámhoz szintén passzoló, lassú felszívódású, 100 % rozslisztből készült tészta felhasználásával készült. (A tésztát a neked megfelelőre cserélheted, ha pl. gluténérzékeny vagy)

A görög tésztasalátát görögországi nyaralásaim kedvenc diétabarát ételei ihlették. Most, kis nosztalgiaként igyekeztem visszahozni ezeket az ízeket egy kis ch-val megspékelve.

Rédei rozs tészta

Rédei rozs tészta (szélesmetélt) – Ezt használtam

Nem állítom, hogy ez a legkalóriaszegényebb étel, amit valaha kóstoltam, lévén, hogy olívabogyóval és fetasajttal készült, de egy-egy ebédre bőven belefér, pláne, hogy húst sem tartalmaz.

Amiért pedig Te is imádhatod, hogy mint minden eddigi receptemet, ezt is olyan egyszerű elkészíteni, hogy nyaralás alatt, zokszó nélkül nekiállhatsz, vagy legalábbis az útra egy kis dobozban elcsomagolhatod.

Így készül a görög tésztasaláta percek alatt.

Görög tésztasaláta Recept:

Görög tésztasaláta rozs tésztával

Görög tésztasaláta rozs tésztával

Hozzávalók:

  • 100-125 g rozstészta (vagy bármilyen diétádnak megfelelő tészta)
  • 100 g feta sajt (Én hamisítvány krémfehérsajttal készítettem)
  • 1 kaliforniai paprika
  • 300 g paradicsom
  • 100 g magozott olívabogyó
  • lilahagyma (amit én kihagytam, mert nem akartam hagymásat enni)
  • Só, bors, oregánó, bazsalikom, olíva olaj
Diétabarát éttermi kártya letöltés

Könnyítsd meg étkezésed

Elkészítés:

  • A tésztát sós, olíva olajos vízben kifőztem, majd hagytam kihűlni.
  • Már a tészta főzése közben megmostam, feldaraboltam a paradicsomot és paprikát.
  • Kockára vágtam a sajtot.
  • A kihűlt tésztát, magozott olívát és felszeletelt összetevőket összekevertem, sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal fűszereztem.
  • A legvégén még egy kis olíva olajjal meglocsoltam, hűtőbe tettem és kihűlve tálaltam.




Nem túl bonyolult recept igaz? Ennek ellenére laktató, egészséges és még egy inzulinrezisztens, vagy speciális diétát követő életébe is beilleszthető.

Tetszett a recept és további hasonló diétás ételekre is kíváncsi vagy? Engedd meg, hogy a jövőben tájékoztassalak róla. Most még egy ajándékom is van számodra. Kattints ide, hogy megtudd, mi az.