Az egészséges tejszínes-cukkinis tészta recept akár nyaralás alatt is megállja a helyét.
A tejszínes-cukkinis tésztavariáció akár még a kedvenced is lehet.
Arról, hogy nyaralásodhoz, hol és hogyan tudsz könnyen reform éttermet keresni, már korábban írtam itt, de ha szívesebben ütsz össze valamit magadnak az apartmanban, ahol megszállsz, akkor jól fog jönni egy gyors és egyszerű recept, mint amilyen a tejszínes-cukkinis csicseritészta is.
Akárhogy is nézzünk, a tésztaételek mindig az egyik leggyorsabban, legkönyebben összedobható főfogások táborát erősítették. Igen ám, de mi van, akkor, ha egészségtudatos táplálkozásod, ételallergiád, fogyókúrád, cukorbetegséged, vagy inzulinrezisztenciád miatt réges-régen le kellett mondanod erről a sokszínű, ám a legkevésbé sem diétabarát alapanyagról?
Szerencsére a boltok polcain már számtalan pastafélét találhatsz, amik nem, vagy nem teljes egészében búzalisztből készültek, innentől kezdve csak rajtad múlik, melyik ízvilággal, és tápanyagtartalommal barátkozol meg és melyiket illeszted be legszívesebben egészséges étrendedbe.
Személyes kedvencem a csicseritészta, ami 100 %-ban csicseriborsóból készül, így nem kell aggódni a gyorsan felszívódó szénhidrátok miatt és egy jó időre garantáltan telítetté válsz tőle. Legutóbb az Aldiban szereztem be egy fél kg-os kiszerelést, ami bár lehetne egy fokkal kedvezőbb árú, az egy étkezésre elfogyasztott mennyiségem valószínűleg nem fog a csőd szélére sodorni miatta.
Mivel az utóbbi időben erőteljesen törekszem a kevesebb állati eredetű zsiradék és fehérje fogyasztására, ezért a tésztához valamilyen zöldséges feltétet gondoltam ki.
Így esett a választásom a tejszínes-cukkinis tésztára, ami az alábbi recept alapján akár nyaralás közben, az apartmanban is gyorsan összedobható:
HOZZÁVALÓK:
- 4 db kisebb cukkini
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejszín
- 15 dkg csicseritészta
- Só, bors, szerecsendió
- Olíva olaj
ELKÉSZÍTÉS:
- A tésztát lobogó sós, olívaolajos vízben 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
- A cukkiniket megpucoljuk, karikára, vagy kisebb kockákra vágjuk.
- A fokhagymát zúzzuk, kevés olajon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a cukkinit és fedő alatt, kb. 15-20 percig puhára pároljuk. (Adhatunk hozzá egy kevés vizet is)
- A megpárolt cukkinit fűszerezzük, majd felöntjük a tejszínnel.
- Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik.
Az így elkészült tejszínes-cukkinis finomságból nekem 4-5 adag jött ki.
Bár nyaralás alatt általában nem szoktam főzni, annyira megtetszett ez az étel, hogy azt tervezem legközelebbi hosszabb, apartmanos utazásomon is elkészítem. Sok időt nem fog elvenni sem tengertől, sem látnivalóktól, egy könnyű ebédnek viszont éppen megteszi.
Szeretnél a jövőben is gyorsan elkészíthető, diétás étel receptekkel gazdagodni? Szívesen tájékoztatlak róla, ha tudom, hol érhetlek el. Kattints ide, most még egy diétabarát meglepetésem is van számodra.