6+1 ok, amiért Rethymno neked is tetszeni fog

Válaszd Kréta lüktető szívét nyaralásod bázisának és tartozz azok közé a szerencsések közé, akik a sziget számos népszerű látnivalóját elérhető távolságból közelíthetik meg.

Hogy mennyire nehéz eldönteni, hol szállj meg krétai nyaralásodon valószínűleg csak akkor konstatálod, amikor rájössz, nem is olyan kicsi ez a sziget. Csak bámulod a térképet, bökdösöd, mintha a Facebook-barátaiddal akarnál ismerkedni, majd vagy zsákbamacskaként döntesz egy szállás mellett, amiről azt sem tudod, merre keresd, vagy félre tolod az egész hajcihőt és egyszerűbb nyaralási helyszín mellett teszed le a voksod.

Arról, hogy mi alapján döntsd el, merre foglalsz Krétán szállást, korábban már itt írtam,most azonban hoztam neked néhány érvet, amiért az én kedvenc településem, Rethymno, neked is jó választás lehet.

Tengerparti feeling Rethymnoban

6+1 ok, amiért Rethymno neked is tetszeni fog

1.Kréta mindkét oldalába betekintést kapsz

Ha úgy gondolod, Kréta keleti-, és nyugati fele is csábít, a Kréta északi felének közepén elterülő Rethymno éppen megfelelő elhelyezkedésű egy bombabiztos nyaralási élményhez. Nem elég, hogy a sziget mindkét oldala felé indulhatsz felfedezésre, de még a közeli déli partokon is megmárthatod a lábad.

Preveli-út

Preveli strand felett

KATTINTS ÉS CSEKKOLD A KIRÁNDULÁSOKAT, AMELYEKNEK JÓ RÉSZE RETHYMNO ÉS KÖRNYÉKÉRŐL INDUL.

2. Egy 12 km hosszú, homokos tengerpart mellett töltheted a vakációt

Na jó, a homokos partot talán ne egy maldív-szigeteki homokkal azonosítsd. Tény, hogy Rethymno partja csak részben homokos-részben pedig apró kavicsos, ennek ellenére, hogy a szállásod mellett 12 km-en keresztül kutathatod a hosszan elnyúló kellemes napozási és pancsolási lehetőségeket, igazán nem ad okot a panaszra.

rethymno-strand

Rethymno 12 km homokos-kavicsos stranddal vár

3. Egy bájos velencei óváros virágoktól roskadozó, labirintus utcáin andaloghatsz esténként

Többféle kultúra egycsapásra. Mert nem elég, hogy Görögországban vagy,  Rethymno utcáin mégis Itáliában fogod magad érezni. Az apró óváros virágos balkonjai egyfolytában fotózásra csábítanak, amíg el nem veszel a velencei labirintus feledhetetlen sűrűjében és a képeket nézegetve garantáltan megállapítod, te vagy az a szerencsés, aki Kréta egyik legfotogénebb városában pihenhet.

A virágos velencei óváros Rethymnoban

4. A romantikusan, világítótornyos velencei kikötőtől te is biztosan szerelembe esel

Egy kikötő már önmagában is romantikus, de ha mindezt egy világítótorony, apró halászcsónakok és színes tavernák is megspékelik, akkor hiába is ellenkeznél, Ámor első látásra eltalál.

ISMERKEDJ RETHYMNO LÁTNIVALÓIVAL BŐVEBBEN ITT

A romantikus rethymno-i velencei kikötő

5. Nem egy zsúfolt nagyvárosban, de nem is egy csendes faluban töltöd a nyaralásod

Rethymno az aranyközépút. Egyrészt, mert mindent megtalálsz, amire egy nyaralónak szüksége lehet, másrészt mert ennek ellenére sem egy tipikus tömegturizmussal elért nagyvárosban múlathatod az időt. Ha akarod, belecseppensz egy esti forgatagba a pálmafás sétányon és azt hiszed Miamiban vagy, ha akarod, a görög helyiekkel falatozol egy utcasarki tavernában.

Rethymno világító tornya a kikötőben

6. Egy olyan helyen töltheted napjaid nagy részét, ami szinte Kifogyhatatlan tavernákból, kávézókból és szuvenír shoppokból

A bazársoron való esti séta talán minden nyaralás hozzátartozó eleme, de képzeld el ugyanezt „luxuskivitelben”, amikor a szűk utcákban nyíló helyi üzletek, kínai áru helyett valódi krétai termékek többségét árusítják, és miközben nem győzöl válogatni a szuvenír árusok sűrűjében még a milliónyi taverna és kávézó is a te kegyeidért harcol.

KATTINTS ÉS CSEKKOLD A KIRÁNDULÁSOKAT, AMELYEKNEK JÓ RÉSZE RETHYMNO ÉS KÖRNYÉKÉRŐL INDUL.

+1 Magadba szippanthatsz egy kis történelmet a város felett uralkodó velencei erőd falai között

A város jelképét, a híres Fortezza-t szinte mindenhonnan beláthatod. Úgy uralja a kis krétai települést, mintha még ma is tartania kellene a betolakodóktól. Felmászva hozzá nem elég, hogy Rethymno kilátóinak egyikében leszel, de még egy történelmi időutazás részesévé is válsz.

Rethymno erőd

Hát ezért imádom ezt a várost annyira (A Fortezza a távolból)

Nem kétség, Rethymnoval kapcsolatban elfogult vagyok. Ennek ellenére is hiszem, hogy amit az ott élésem alatt nap, mint nap átélek, egy néhány hétre oda utazót is teljesen levesz a lábáról. Ha te is úgy döntenél, hogy saját magad is megtapasztalnád a leírtakat, akkor irány Rethymno és találkozzunk ott, valamelyik kirándulásunk során.