Utazás saját szervezés

Utazás – saját szervezés? Vajon nekem is menni fog?

Megszületett a gondolat, hogy ideje kivenni egy kis szabadságot és elutazni pár hétre valahová? Esetleg sosem jártál még külföldön, de szeretnél eljutni a tengerhez? Csalódtál az utazási irodákban és jobban örülnél, ha egyedül szervezhetnéd meg az idei vakációt? 

Utazás saját szervezés

Önálló utazás szervezés egyszerűen

Mi kell ahhoz, hogy a saját utazásszerveződdé válj?

Íme 4+1 dolog, ami nélkül nem fog menni.

  1. Elhatározás

Mint az élet minden területén, a saját utad megszervezésében is fontos lépés, hogy kitűzz egy célt.

Hová szeretnél elutazni? Mennyi időt szeretnél ott tölteni és mit szeretnél látni? Ha megvan az úti cél, sokkal kitartóbban fogsz belemélyedni az eléréséhez szükséges feladatokba.

Elhatározásodat legjobb, ha minden nap tudatosítod és erősíted magadban.

Ha például kitaláltad, hogy Rómába szeretnél eljutni és a Colosseumot szeretnéd megnézni, tegyél ki egy képet a római Colosseumról a hűtődre, vagy állítsd be háttérként a telefonodra. Így a nap minden pillanatában ott lesz előtted és tudni fogod, hogy ahhoz, hogy valósággá váljon, néhány feladat elvégzésére még szükséged van.  1. Internet

Szerencse, hogy az online világban egy utazás megszervezése néhány kattintással megoldható.

Az internet nyújt segítséget, amikor még nem döntötted el, hová fogsz utazni. A Világutazó.net weboldal például napjában többször is érdekes útleírásokat és utazási tartalmakat oszt meg olvasóival, amelyekből könnyen kiválaszthatod a személyiségedhez és pénztárcádhoz egyaránt passzoló úti célt.

Ezt követően az interneten tudsz majd repülő/busz/vonat/hajójegyet foglalni, vagy ha esetleg saját autóval utazol, az útiterved elkészítésében, térkép letöltésében is az internet lesz segítségedre.

Ma már a szállásfoglalást, transzferrendelést, autókölcsönzést, biztosítás megkötését és belépőjegyek megváltását is könnyen elintézheted a világhálón, így egyértelmű, utazásod megszervezéséhez bizony tényleg szükséged lesz internetre.  1. Idegen nyelv

Nem, nem csak perfekt nyelvtudással lehet belevágni egy egyéni út megszervezésébe, de egy alap szintű angol nyelvismeret sokat segít az út szervezésének egyes fázisaiban.

Szerencsére a legnagyobb szállásközvetítő oldalak, és fapados légitársaságok is rendelkeznek magyar nyelvű menüvel, és ügyfélszolgálattal, azonban ha már közvetlenül a szállásunkkal akarjuk felvenni a kapcsolatot, vagy a helyi közlekedésről gyűjtünk információkat, megesik, csak angol nyelvű leírásokat találunk.

Ha rendelkezünk egy alap nyelvtudással, akkor a lényeges információkat nem lesz nehéz kihámozni, illetve egy online fordítóval is könnyen kezelhető a helyzet.

Aki ezen a ponton mégsem biztos magában, segítségért hozzám bármikor fordulhat itt >>>  1. Idő

Az utazás megszervezése, ha nem egy utazási irodára bízzuk magunkat, lényegesen több időbe fog kerülne. Cserébe sokkal személyre szabottabb és rugalmasabb programunk lesz, illetve nagyrészt minden a mi elképzelésünk szerint alakul.

Nem elhanyagolható szempont, hogy ahol „időt veszítünk”, ott pénzt nyerünk, tekintve, hogy az utazási irodák szervezési díját már nem kell megfizetnünk.

Persze itt is, mint mindenhol vannak kivételek. Vannak olyan utazási csomagok, amelyek az utazási irodák által szervezve kedvezőbb áron vásárolhatók meg, de ettől függetlenül, ha nem akarunk zsákbamacskát venni, ezeknél az utaknál is időt kell fordítanunk rá, hogy szállásértékeléseket, útleírásokat olvassunk, vagy, hogy fakultatív programjainkat az utazási irodánál kedvezőbb áron megszervezzük.  1. Türelem

Az utolsó, de lényeges pont, hogy saját magad utazásszervezőjévé válj: légy türelmes!

Türelmes,

  • hogy összegyűjtsd az utazás finanszírozására szolgáló összeget,
  • hogy kivárd a megfelelő szezont, repülőjegy akciót, kedvezményt,
  • amikor nem válaszolnak a szolgáltatók (szállás, kölcsönző, múzeum, stb.) az e-mailedre,
  • amikor nem találod a megfelelő információt egy adott témával kapcsolatban,
  • amikor közeledik az utazás időpontja, de egy-két dolgot még mindig nem sikerült elintézni.

Ha a fenti 5 pontot teljesíteni tudod, biztosan te is szuper utazásokat fogsz szervezni magadnak. Az utazásodhoz szükséges gyakorlatias ötleteket, és úti tippeket a Travel Kollázs további bejegyzéseiben olvashatsz.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .