1 napos Santorini kirándulás

1 napos Santorini kirándulás – Megéri?

Szinte minden Krétával foglalkozó fórumon, csoportban felmerül a kérdés: Érdemes egy napra átmenni Santorinire? A válaszok megoszlanak. Néha olyan vitákat szülnek, mintha élet-halál kérdés lenne eldönteni, bevállaljuk-e ezt a kirándulást. Jöjjön most néhány érv és ellenérv, ami segít, hogy saját nézőpontod szerint értékeld, megéri-e egy napra ellátogatnod Santorinire.1 napos Santorini kirándulás Krétáról

Amikor első utamat szerveztem Krétára, nem volt kérdés, hogy Santorinire is szeretnék eljutni. Abban biztos voltam, hogy az 1 napos kirándulás még csak a nyomába sem érhet annak, mint amikor több nap alatt járod be a képeslapokról ismert  görög meseszigetet, ám mindez nem akadályozott meg, hogy további érveket és ellenérveket sorakoztassak fel az 1 napos kirándulás köré.

Santorini Krétáról

Egy nap alatt is lehet csodát látni, ha Krétáról Santorinire utazol

Íme néhány kérdés, amit fontolóra vehetsz, ha nem tudod eldönteni, neked való-e az 1 napos Santorini kirándulás Krétáról

Ízelítőt akarsz kapni, vagy A-tól Z-ig be akarod járni a látnivalókat?

Gondolkodj racionálisan. Egy nap alatt még egy kisebb város tüzetes átvizsgálása is bonyolult, nemhogy egy teljes sziget felfedezése. Ne indulj hatalmas elvárásokkal 1 napos Santorini utadra, főként azért, mert egy nap helyett, mindössze néhány órát fogsz a szigeten tölteni.

HA EGY NAPOS SANTORINI KIRÁNDULÁSRA MENNÉL KRÉTÁRÓL, KATTINTS IDE.
Santorini Kréta komp

Az egy napos kirándulással a fekete kavicsos tengerpartra is leugrottunk

Érd be vele, hogy láthatod a kék kupolás templomokat, a sötét sziklákon leereszkedő, fehérre meszelt házakat, a fekete kavicsos tengerpartot, és a kosárba font szőlőtőkékből álló ültetvényeket, mindezt anélkül, hogy bármit is mélységében megismernél.

 

Santorini komppal

Santorini komppal Krétáról Heraklionból és Rethymnoból érhető el

1 napos Santorini komp

Sokan indulnak az 1 napos Santorini kirándulásra, ugyanakkor vannak, akik krétai nyaralásuk után töltenek el pár napot Santorinin

Lesz lehetőséged a jövőben hosszabb utat szervezni Santorinire?

Elképzelhetetlennek tartod, hogy a közeljövőben Santorinire utazz és megcsodáld az eddig csak képekről ismert, utánozhatatlan vulkanikus szigetet? Kétség sem fér hozzá, hogy egy Santorini utazás ma már nem luxus kategória, ugyanakkor számtalan akadálya lehet annak, amiért biztos vagy benne, hogy mostanában nem fogsz erre járni. Lehet, hogy a bakancslistádon száz másik hely sorakozik Santrorini előtt így egy Krétáról való átruccanással legalább erről a helyről sem kell lemondanod.

Santorini utazás

Van, aki lehet, hogy sosem tér vissza Santorinire. Miért ne nézhetné meg 1 nap alatt?

Mennyi mindent szeretnél látni Krétán?

Kréta hatalmas, ami pedig a látnivalóinak számát illeti, két hét is kevés, hogy bejárd őket. Át kell gondolnod, melyek azok a helyek, amiket nyaralásod alatt mindenképp látni szeretnél. Ha ezek mellett marad még üres járatod, megtöltheted egy kis Santorinivel.

Poggyász információk-kézi poggyász, feladott poggyász

Könnyítsd meg utazásod. Pakolj be egyszerűen a bőröndbe.

Az is elképzelhető persze, hogy a te prioritásaid között Santorini előbbre való Kréta valamennyi látnivalójánál, amivel nincs is semmi gond. Ha így érzed, neked valószínűleg semmiképp nem szabad kihagynod az 1 napos Santorini kirándulást.

HA EGY NAPOS SANTORINI KIRÁNDULÁSRA MENNÉL KRÉTÁRÓL, KATTINTS IDE.
Santorini kirándulás

Santorini kirándulás – A kompról leszállva buszok viszik a turisták a szikla tetejére

Bírod a strapás kirándulásokat?

Hajnali kelés, éjszakai fekvés, több órás kompozás és ha ez nem lenne elég a Santorini kirándulás még ezek mellett is tartogat némi rohanást. Az én programomban Oia, Fira és Kamari meglátogatása szerepelt, mindezt néhány óra alatt.

Santorini kávézó

Jobb ha leülsz és nyugalomban élvezed azt a pár órát, amit Santorinin tölthetsz

Szerencsére időben kapcsoltam, hogy felesleges egy-egy helyet megpróbálni teljesen bejárni, helyette okosabb döntés leülni egy szép kilátással rendelkező kávézó teraszára és csak onnan csodálni a lélegzetelállító kilátást. Ez az egyetlen módja, hogy a strapás nap valódi élményként és emlékként maradjon meg a fejedben, pláne, ha a nyár közepén a kánikula csúcsán érkezel a vulkanikus szigetre.

Egy napos Santorini kirándulás

Kilátás a buszból, amint felfelé utazunk Oia-ba és Firába

Mennyit szánsz a fakultatív programokra, kirándulásokra? Mennyi költőpénzzel indulsz Krétára?

Tény, hogy az 1 napos Santorini kirándulás ára még némi alkudozással sem nevezhető kedvezőnek. A 100-150 € körül mozgó árkategória attól függően változik, Kréta melyik részéről akarsz indulni. Sokan dobálóznak a kijelentéssel, miszerint ennyiért már több napot is el lehet a szigeten tölteni, ami részben igaz, de vajon ki tudja megmondani helyetted, hová fognak vezetni későbbi útjaid. Ennél sokkal fontosabb megállapítanod, hogy az adott időpontban, mennyit engedhetsz meg magadnak és neked mennyit ér egy egy napos Santorini kirándulás.

HA EGY NAPOS SANTORINI KIRÁNDULÁSRA MENNÉL KRÉTÁRÓL, KATTINTS IDE.
Kréta Santorini komp

Egy nap alatt is eleget látsz, hogy szerelembe ess

Kréta melyik felén fogsz megszállni?

Ha Kréta szigetének központja, Heraklion körül vered fel sátrad, akkor egy kicsivel egyszerűbb a helyzeted, innen ugyanis naponta indulnak kompok a kék kupolás házak szigetére. A sűrű járat mellett további előny, hogy az út rövidebb, illetve árban is kedvezőbb.

Santorini komp

A kompozás sem ördögtől való – Elfogyaszthatod a reggeli kávédat, vagy éppen meg is reggelizhetsz, amíg Santorinire érkezel

Ha a sziget nyugati feléről tervezed Santorini felfedezését, akkor vagy Rethymnoból fogsz kompozni, vagy olyan helyi utazási irodát választasz, aki transzfert biztosít Heraklionig, majd onnan indul tovább komppal Santorinire. A Rethymnoból a kompjáratok hetente csak kétszer, kedden és szombaton közlekednek, így némiképp kevesebb választási lehetőséged marad, mintha a sziget központjából startolnál., ugyanakkor, ha a szállásod itt van, ésszerű megoldásnak tűnhet onnan indulni.

HA EGY NAPOS SANTORINI KIRÁNDULÁSRA MENNÉL KRÉTÁRÓL, KATTINTS IDE.

Santorini kirándulás Krétáról

Santorini kirándulás Krétáról – Nekem nem volt ellenvetésem

A fenti kérdéseket megválaszolva láthatod, hogy egyedül a saját igényeid és helyzeted mondhatják meg, megéri-e az 1 napos Santorini kirándulás. Egy biztos, akit Santorini lenyűgöz, azt egy nap alatt is legalább annyira lenyűgözi, mintha egy hetet töltene el a szigeten.

Kréta Santorini hajó

Micsoda kilátás a hajóról

Ha te mégis inkább egy több napos Santorini utazás mellett döntesz, meríts információt Santorini útleírásomból itt.

További hasznos utazási információkért kövesd Facebook oldalam itt.

1 napos Santorini kirándulás – Megéri?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Kövesi Gyula szerint:

    Santorinit Athenbol repülővel latogattam meg. Az ut kevesebb mint egy ora. Ehez hozzajarul kijutni a repterre es a hatalmas atheni reptér.A hajout maga 8 óra lenne. Igy bőseges idonk volt a látnivalőkra. Befizettünk egy autóbusz turára ami elvitt a főbb nevzetessegekhez ami közül a legnevezeteseb a Thira volt. A feltáras alatti antik varos volt amit alakosok elhagytak
    BC 1600 körül, mielöt a sziget felrobbant.Késö este idult a gep vissza Athenba a kis repülőtérröl.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .