Airbnb foglalás segítség

Airbnb foglalás segítség – 8+1 tipp, ha te sem akarsz csalódni

Szállást foglalnál az Airbnb oldalon, de foglalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Mire érdemes figyelned, hogy a legjobb ár-érték arányban válassz? Mik a legfontosabb szempontok, amit egy Airbnb foglalás során neked sem árt figyelembe venned? Most figyelj, mert ezzel a 8+1 tippel neked is könnyebben megy majd a szállásválasztás és még azt is megelőzheted, hogy figyelmetlenséged miatt néhány 10.000 Ft-tal soványabb legyen a bankszámlád.
airbnb foglalás – 8 + 1 tipp szállásfoglaláshoz

Nemrég Máltára készültem és végre életem első AirBnB-s foglalásával zsebemben indultam útnak. Lehet, hogy másnak nem nagy szám, de nekem elég sok félelmem volt ezzel a szállásfoglaló oldallal kapcsolatban, úgyhogy igazán boldog vagyok, hogy ismét sikerült egy aggodalmam legyőzni, és a megszokott Booking.com-os foglalás helyett, (amihez korábban itt írtam tanácsokat) most valami újat teszteltem.

Milyen részletekre figyeltem, mielőtt kiválasztottam a lakást, ahol megszálltam? Mire jó, ha Te is időt fordítasz egy Airbnb foglalás előtt?

Poggyász információk-kézi poggyász, feladott poggyász

Könnyítsd meg utazásod. Pakolj be egyszerűen a bőröndbe.


1. Értékelés:

Mint minden közvetítő oldal, az AirBnB is tele van hasznos értékélésekkel, amiket a szállást korábban igénybevevő vendégek adtak. A felületen sok olyan új szállással találkozhatsz, ahol nincs még értékelés. Ezeket egyértelműen kizártam, mint lehetőséget, de ha Te szívesen veszel zsákbamacskát, akkor akár be is vállalhatod.

TIPP: Használd ezt a linket AirBnB foglalásodhoz és kapj vissza 27 €-t szállásod árából, és/vagy 10 €-t egy élményprogram árából.


2. Elhelyezkedés:

Nem mindegy, hogy milyen helyen van a szállás. Jó a közlekedés? Vannak boltok a közelben? Esetleg egy partynegyed közepén helyezkedik el? Ezeket mind érdemes átbogarászni az Airbnb foglalás előtt is, csak úgy, mint minden más szállásválasztás során.

Airbnb foglalás-Szállás környezet

Ilyen környékn volt a máltai szállásom, amit az Aibnb-n keresztül foglaltam

3. Ár:

Ár alapján szűrni is tudsz, így könnyebben eligazodsz a pénztárcádnak megfelelő szállások között. Ne feledd, hogy a “További árak”-ban előfordulhatnak extra költségek (pl. Takarítási díj), amiket ha nem csekkolsz előre, könnyen meglepetés érhet a szálláshelyre érve.

TIPP: Használd ezt a linket AirBnB foglalásodhoz és kapj vissza 27 €-t szállásod árából, és/vagy 10 €-t egy élményprogram árából.


4. Kiadó személye:

Akár az értékelésekhez is köthető ez a szempont. Mindig látod, kitől veszed ki a lakást/házat/szobát.
Nálam egyértelmű volt, hogy nőként, egyedül, és első nekifutásra nem egy srácot fogok választani, még akkor sem, ha csupa jót írnak róla. Mind a leírás, mind a kép alapján dönthetsz, szimpatikus-e a tulajdonos. Persze, ha egy egész házat akarsz kivenni, ahol a tulaj nem lesz otthon, akkor lehet, hogy ez egy kevésbé hangsúlyos szempont, ám ha az illetővel együtt fogsz lakni egy hétig, nem árt az óvatosság.5. Lemondási feltétel:

Az AirBnB-nél minden foglalás előre fizetéssel működik, így meggondolandó, milyen lemondási feltétellel foglalsz. Van, ahol foglalás után, már nem kapsz visszatérítést, hiába is mondod le, máshol az utolsó pillanatig is ingyenesen törölheted rezervációd.
Az AirBnB szolgáltatási díja, ami a foglalás értékének kb. 10 %-a, csak kivételes esetben kerül visszatérítésre, úgyhogy érdemes átgondolnod, hová kattintgatsz, mielőtt ettől a néhány ezer forintottól mindenképpen megválsz.

6. Házirend:

A házirend mindig tartogat további plusz infókat a szállásról. Van, ahol leírják, milyen időpontban használhatod a konyhát (Ezen kicsit ki is akadtam), van, ahol a lakás egy-két elemének működéséről tájékozódhatsz. Érdemes időt szentelni ezek átolvasására is. Ne a helyszínen érjen meglepetés.

Poggyász információk-kézi poggyász, feladott poggyász

Könnyítsd meg utazásod. Pakolj be egyszerűen a bőröndbe.

7. Szoba típusa:

Vannak kiadó privát szobák, de belefuthatsz olyan opcióba is, hogy valakivel osztoznod kell egy adott helyiségen. Valószínűleg az utóbbit választva jóval kevesebbet kell fizetned, ugyanakkor nem biztos, hogy ilyen utazásra vágyik minden porcikád.

TIPP: Használd ezt a linket AirBnB foglalásodhoz és kapj vissza 27 €-t szállásod árából, és/vagy 10 €-t egy élményprogram árából.

8. Leírás:

A leírásból sok dolog kiderül. Többek között, hogy van-e háziállat a szálláson, mi van a közelben, esetleg hányan laknak a házban. Ne légy lusta te sem átolvasni ezt a fontos részt, mert hasznos infóktól eshetsz el.

Airbnb foglalás-Szállás kilátás

Ilyen volt a kilátásom az Airbnb-n foglalt lakásból

+1 Reakció:

Az utolsó, ám az egyik legfontosabb szempontom az volt a szállás kiválasztásánál, hogy a tulaj, milyen gyorsan reagál a kérdéseimre, mennyire készséges velem kapcsolatban. A tapasztalat azt mutatta, hogy volt, aki perceken belül válaszolt, de van, aki a mai napig nem reagált hónapokkal ezelőtt küldött üzenetemre. Mivel itt egy privát lakásról, házról van szó, ahol nincs recepció, nem mindegy, hogy az érkezésedkor hogyan éred el a tulajt. Válaszolni fog-e a “megérkeztem” üzenetedre, vagy nem vár majd senki és a helyszínen kereshetsz új szállást.Szerencsére a fenti szempontok figyelembevételével az első Airbnb foglalásom a lehető legjobban sikerült.

Kívánom, hogy Te is egy nagyszerű szállást válassz. Ha pedig további segítségre van szükséged utazásodhoz, kövesd Facebook oldalam, ahol folyamatosan jönnek a hasznos tippek.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .