Booking.com foglalás segtség

Booking.com foglalás-Segítség utazáshoz

Ha valaha is szálláskeresésre adtad a fejed, biztos vagyok benne, hogy a Booking.com szállásközvetítő portál téged sem került el.

Nincs is ezzel semmi probléma. Szeretjük, használjuk, az egyik legnépszerűbb, a világ legtöbb szállását felsorakoztató weboldalról van szó,és nem utolsó sorban, ha saját magadnak szervezel utazást elengedhetetlen segítség lehet.Kevés egyszerűbb dolog van, mint egy Booking.com foglalás, ám, mit tegyél, ha mégsem világos és egyértelmű számodra a szállásfoglalás pontos menete? Ugye Te sem akarsz fejjel a falnak menni, és néhány kattintással saját bankszámládat totálisan lenullázni?

TIPP: Használd ezt a linket Booking.com foglalásodhoz és kapj vissza US$15 szállásod árából.

Olvasd el az alábbi néhány tanácsot, amit mind vendég, mind szálloda oldalról osztok meg veled, és amivel garantálom, hogy szállásfoglalásod után benned sem maradnak kérdőjelek.

Miért fontos, hogy odafigyelj egy Booking.com foglalás Során?

  • Mert valószínűleg te sem akarod, hogy a tudtod nélkül több száz eurókat emeljenek le a bankszámládról.
  • Mert Te is az adott szállás lehető legjobb árát szeretnéd megkapni.
  • Mert nem lenne jó, ha bármilyen félreértés miatt átverve éreznéd magad.
Szállásfoglalás az interneten

Szállásfoglalás az interneten egyszerűen (Forrás: Pixabay)

Mikre vigyázz a Booking.com foglalásnál, hogy a fentiek veled ne forduljanak elő?

Árfolyam:

A forintos ár, amit a szobatípusoknál látsz, valójában egy napi árfolyamon váltott eurós ár. A végleges fizetendő összeg az árfolyam ingadozása miatt eltérhet. Mivel a szállodák (magyar szállodák is!) EUR-ban kötelesek megadni áraikat, ezért állítsd Te is EUR-ra a pénznemet, így biztosan nem ér csalódás a szállás végösszegének kiegyenlítésekor.

TIPP: Használd ezt a linket Booking.com foglalásodhoz és kapj vissza US$15 szállásod árából.

Bankkártya terhelés, kinek fizetsz valójában?

Sokan nincsenek tisztában vele, kihez jut megadott bankkártya adatuk. Jó, ha legalább Te képben vagy: A Booking.com soha nem akar levonni tőled semmit. Az egyetlen, aki ezt megteheti, a szálloda, akihez foglaltál, így vele rendezd a fizetéssel kapcsolatos kérdéseket.

Bankkártya adatok megadása foglaláskor

Bankkártya adatok megadása foglaláskor (Forrás: Pixabay)

Dupla meggyőződés:

Hiába a Booking.com által küldött visszaigazolás, egy telefonhívás, vagy e-mail, közvetlenül a szálláshely felé, nem csak megnyugtató, de egyben, plusz „garancia” a foglalásodhoz. Bármilyen tévedés megeshet, ami miatt a hotel, panzió, vagy apartman a Booking.com-os szerződés ellenére sem tudja/akarja biztosítani szobádat. Éppen ezért emeld fel a telefont, vagy pötyögj be egy e-mailt a szállásodnak és máris kevesebb álmatlan éjszakád lesz.Árválasztás:

Nem biztos, hogy a szobáknál feltüntetett legolcsóbb ár, a legjobb választás is. Az ár melletti kis kérdőjel megmutatja az árkategóriához tartozó lemondási, és előlegfizetési szabályzatot. A legszigorúbb szabályzattal rendelkező szobaárak általában a legalacsonyabbak is. Az ilyen típusú árak (szobák) foglalásakor, bármikor felszámíthatja a szállás a foglalás végösszegét és ezt követően már nem is tudod lemondani a szobát, anélkül, hogy ne veszítenéd el a rezervációra vonatkozó teljes összeget.

Euroban megadott árak a Booking.com oldalon

A Booking.com oldalon minden szállás Euróban tölti fel árait. (Forrás: Pixabay)

Zárolás:

Az „előleg fizetése nem szükséges” megjelölés ellenére, a szállás akár a teljes összeg zárolására jogosult a kártyádon, hogy lemondás esetén legyen fedezete levonni tőled a kötbért. Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy bár a kártyádról nem vonják le véglegesen az adott összeget, de használni sem tudod addig, amíg az összeg feloldásra nem kerül. Feloldani a szállás tudja a bank felé jelezve, vagy az adott kártyával az összeget ténylegesen levonva, de ennek átfutási ideje több hetet is igénybe vehet.Nem megfelelő bankkártya/hitelkártya adatok:

Ha olyan kártya adatot adsz meg, amin nincs fedezet, lejárt, hibás a száma, alacsonyabb rajta a limit, mint a foglalásod végösszege, esetleg SZÉP kártya, vagy bármilyen beállítás miatt nem terhelhető/zárolható előzetesen, akkor a szállás a Booking.com által fog új bankkártya adatot kérni tőled. Ha nem teljesíted a kérésüket, nem jelzel vissza, nem adsz nekik valamilyen használható garanciát arra vonatkozólag, hogy márpedig Te megérkezel hozzájuk, könnyen megeshet, hogy egyszerűen törlik a foglalásod és nem tartják fent számodra a szobát.

Bonyolult szállásfoglalás

Bonyolult szállásfoglalás, plusz problémák a nyaralás körül? (Forrás: Pixabay)

Gyermekek:

A Booking.com foglalási rendszere, bár elképesztően fejlett, „gyermekekkel még nem tud bánni”. Hiába adod meg a foglalás során a gyermekek számát és életkorát, valójában a szállást erről külön kell tájékoztatnod, és a gyermekre vonatkozó ár sem kerül bele a Booking.com kalkulációdba.

TIPP: Használd ezt a linket Booking.com foglalásodhoz és kapj vissza US$15 szállásod árából.

A szállásoldal alján, a „Fontos tudnivalók” részben minden szálláshelynél fel van tüntetve, mennyibe kerül pluszban a gyermek, de erről szintén érdemes a szállásnál tájékozódnod előzetesen. Arról nem is beszélve, hogy sok szállás csak kétágyas szobákat tesz közzé Bookingon, ahol max 1 db pótágy elhelyezésére van lehetőség, így amennyiben te például 2 felnőtt és 2 gyermekre keresel elhelyezést, a legtöbb esetben automatikusan 2 szobát fog kidobni a rendszer, ahelyett, hogy bármilyen kedvezőbb opciót választhatnál.

Nyaralás gyerekkel

Nyaralás gyerekkel, a szállásfoglalásnál is figyelni kell. (Forrás: Pixabay)

A Booking.com és a szállások saját oldalán használt árak eltérhetnek.

Gyakori tapasztalat, hogy a Bookingon általában magasabb (de előfordul az ellentéte is) árakkal találkozol, mint a szállások saját weboldalán. Magyar szállodák esetében ilyenkor sokkal egyszerűbb a szállásnál közvetlenül foglalni, hiszen sem nyelvi-, sem más akadálya nincs a foglalásod teljesítésének és a legtöbbször még fizetési-, lemondási feltételként is kedvezőbbet kapsz, mintha a Bookingon foglaltál volna.

Booking.com szállások

Booking.com szállások a világ minden tájáról (Forrás: Pixabay)

Külföldi hoteleknél, apartmanoknál, stb. már nem árt az óvatosság. Ebben az esetben a Bookingon való foglalás egyfajta védelmet is jelent, hiszen, ha pl. odaérsz a szálláshelyre a foglalásoddal, de ő valamilyen oknál fogva mégsem tud szobát biztosítani, úgy köteles ugyanabban, vagy magasabb színvonalban keresni neked másik szállást. (Aminek az extra költségei természetesen őt terhelik, de ezt csak utólag fogod megkapni.) Persze az erre való hajlandóság és rugalmasság a gyakorlat szerint kevés, a Booking.com mégis segíteni fog, hogy ne kelljen az éjszakát, elveszetten egy külföldi városban, a híd alatt töltened még az esetleges nyelvi nehézségek ellenére sem.A Booking.com alapvetően óriási segítség lehet szálláskeresésedkor. Egyrészt sokkal könnyebb feltérképezni a meglátogatni kívánt város szálláshelyeit, másrészt szuperül összehasonlíthatod őket a valódi vendégértékelések alapján. Ennek ellenére igyekezz ne csak nézelődni és kattintgatni, hanem olvasni és értelmezni is, hiszen mint azt a fentiekben láthatod, sok „apróbetűsnek” gondolt információ könnyen bosszúsághoz vezet.

Tetszett a cikk és további hasznos utazós tippekről sem maradnál le? Kövesd Facebook oldalam itt, hogy elsőként értesülj a legfrissebb információkról.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .