Cukormentes Cukrászda Székesfehérvár

Cukormentes Cukrászda – Székesfehérvár reform mennyországa

Gluténmentes, cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes és paleo. Vajon ez lenne a mennyország a diétáját az otthonát elhagyva sem mellőző utazó számára? Szerencse, hogy ezért a reform kínálatért nemhogy a mennyországig, de még a világ végéig sem kell jegyet váltanod. Elég, ha Székesfehérvárig mész, ahol a Cukormentes Cukrászda kifejezetten egészségtudatosoknak, ételérzékenységben, -allergiában szenvedőknek, cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek nyitotta meg kapuit.

Cukormentes Cukrászda bejárat

A Cukormentes Cukrászda bejárata

A Cukormentes Cukrászda az internetnek és reform étterem keresési technikáimnak  hála már egy ideje izgatta a fantáziám, így egyértelmű volt, hogy meg kell látogatnom, ha egyszer Székesfehérvárra sodor az élet.

A 2015-ben indult cukrászdát nem kell sokáig keresned, ha a királyok városában jársz. Legnagyobb szerencsédre a központ környékén találod és olyan nevezetességeket érhetsz el innen egy 10 perces sétával, mint az Országalma, vagy a Püspöki Palota.

Diétabarát éttermi kártya letöltés

Könnyítsd meg étkezésed.

A különleges édességekkel megáldott hely a saját elvárásaimat bőven hozta, de, hogy mit tud pontosan egy átlagos cukrászdához képest, és miért fog neked is tetszeni, ha kipróbálod, arról most röviden beszámolok.

Cukormentes Cukrászda beltér

Hangulatos belső tér a cukrászdában

a Cukormentes cukrászda Vendégtere:

Nem kell óriási területre számítanod az üzletben. A mindössze néhány asztalos vendégtér nem feltétlenül a kávéjukat órákig szürcsölő, egy sütemény mellett egész nap trónoló vendégek számára lett kitalálva, ugyanakkor arra bőven elegendő, hogy egy vasárnapi ebéd után itt fogyaszd el diétabarát desszerted. A kis tér talán nem is a hosszú és mély baráti beszélgetésekre specializálódott, de vendéglátóid éppen elég kedvesek és diszkrétek, hogy ne zavarjanak meg az asztalodnál folytatott eszmecserében.

Vendégtér a Cukormentes Cukrászdában

Vendégtér a Cukormentes Cukrászdában

Süteményes pult, diétás sütemények

A pultban csak úgy tolonganak az egészségesebbnél egészségesebb finomságok, ígyhát nem csoda, ha nem tudsz elsőre választani. Hogy a döntésed mégis könnyebb legyen, a sütemények színekkel megjelölt táblái különféle adatokkal informálnak, mind az összetevőkre, mind a tápanyagtartalomra vonatkozóan.

Cukormentes Cukrászda süteményespult

A Cukormentes Cukrászda süteményespultja

Mit jelentenek a táblák színei?
  • Rózsaszín táblás Cukormentes sütemények:

Az így jelölt sütemények búzaliszttel készülnek, tejmentesek, laktózmentesek, vagy tojásmentesek, és mint az összes sütemény cukormentesek.

Cukormentes torta

A rózsaszín táblás torták búzaliszttel készülnek

 

  • Sárga táblás Cukormentes sütemények:

A sárga táblával megjelölt édességek paleo kategóriába esnek. Ők azok, amelyek mandulaliszttel és kókusztejjel készülnek, édesítésük pedig nyírfacukorral történik.

Cukormentes cukrászda paleo kínálat

Paleo kínálat

 

  • Narancssárga táblás cukormentes sütemények:

A narancssárga tábla jelzi a gluténmentes kínálatot. Közöttük akadnak szintén tej-, és laktózmentesek is, és természetesen mindegyikre igaz, hogy cukormentes.

Gluténmentes cukrászda

Gluténmentes, tojásmentes és cukormentes aprósütik

Amit a sütemények édesítéséről tudnod kell

A süteményeket nyírfacukorral és fruktózzal édesítik. Változó, hogy melyiket mivel, és vannak sütik, amikben mindkettő édesítőt felhasználják.

Kivétel ez alól a paleo kínálat, amely kizárólag nyírfacukor hozzáadásával készül és, amelyből éppen ezért látogatásom során is előszeretettel választottam.

Paleo krémes és paleo meggyes-marcipános torta

Paleo krémes és paleo meggyes-marcipános torta-Mi ezeket választottuk

A cukormentes diétát követő személyeknek, többek között a cukorbetegeknek és inzulinrezisztenseknek nem árt tehát óvatosan bánni az ajánlatokkal, hiszen köztudott, hogy a fruktózfogyasztás számukra kerülendő.

De jó hír, hogy a Cukormentes Cukrászda kollégájának tájékoztatása szerint a fruktózt hamarosan eritritre cserélik, így a választék mégtöbb érdeklődő számára bővül majd.Tortarendelés

Ha már végig kóstoltad a pult összes tortáját, és eldöntöttted, melyik a kedvenced, akkor akár azon is elgondolkodhatsz, hogy az eddigi kínkeserves diétás szülinapi tortasütögetés helyett, nem bízod-e legközelebb a Cukormentes Cukrászdára az ünnepi desszertet. A cukrászdában található képek alapján nemcsak egyszerű tortákra, de még formatortákra is benevezhetsz náluk, és garantáltan az egészségednek legmegfelelőbbet választhatod.

Tortarendelés Cukormentes Cukrászda

Tortarendelés akár formatortákra is

Árak

Meglepő, vagy sem, mindenesetre ez nem az a diétabarát alternatívákat kínáló cukrászda, ahol másra sem vágynak, csak, hogy az egészséged árát jól megfizettessék veled.

A tortaszeletek árai 400-600 Ft kürül mozognak, apróbb süteményeket pedig már 120-300 Ft körül is választhatsz, ami valljuk be, elég pénztárcabarátnak számít a hasonló helyek áraihoz képest.

Cukormentes torta rendelés

Cukormentes torta minták mindenhol az üzletben

Kiszolgálás

Végre egy hely, ahol nem érzed magad kényelmetlenül, ha kérdezel. Nagyjából így tudnám összefoglalni a székesfehérvári Cukormentes Cukrászda kiszolgálását. Minden fontos kérdésemre választ kaptam és mindent ugyanolyan türelemmel mondtak el századjára is, mint legelőször.

Sőt, mivel feledékenységemnek hála képtelen voltam minden információt megjegyezni, ezért a messengeres üzenetemre is készséggel válaszoltak.

Cukormentes cukrászda szórólap

A cukrászda saját szórólapja

Nem kétséges, hogy ha diétabarát vendéglátóhelyet keresel, ez a cukrászda kimondottan szuper választás számodra. Amellett, hogy egészségesen bűnözhetsz, még az igazán finom ízekről sem kell lemondanod, továbbá a veled érkező, diétát nem követő ismerőseid is  könnyen megtalálhatják itt számításukat.

Diétabarát éttermi kártya letöltés

Könnyítsd meg étkezésed.

Szeretnél továbbra is hasonló diétabarát utazási cikkeket olvasni? Kövesd Facebook oldalam itt, és mindig értesülsz legújabb bejegyzéseimről.

Bővebb információ a reform cukrászdáról:
Cukormentes Cukrászda
8000. Székesfehérvár, Várkörút 56.
+36 70 429 6955
Facebook oldal

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .