Rethymno szállás

Krétai kaland 9. Rész

A helyzet kezd egyre kaotikusabbá válni. Vagy mégsem?

?A fejemben sokasodó kérdőjelek és a ténylegesen gyülekező esőfelhők már majdnem rányomták a bélyeget a legutóbbi két napra.

Aztán, ahogy az időjárás előrejelzés segítségével a szigeten, úgy a saját szituációmban is megpróbáltam a napos oldalt keresni.


Rethymno szállás – olcsó húsnak híg a leve?

Szóval valahol a szállásomnál kezdődött. Míg elsőre azt hittem ez egy tuti szoba lesz, egy hét után erőteljesen meg kellett kérdőjeleznem kijelentésem.

Hazafelé Szamaria túra

Útban haza Lynn-nel a Szamaria túráról

?Tehát azon túl, hogy a kényelmes, törölköző cserés, napi takarításos hotelszoba színvonalat nyilván el is felejthettem ennyi pénzért, adott volt egy közös konyha, amibe éppen csak akkor van kedved betérni, ha nagyon muszáj. Nem tudni, hogy a hosszú évek óta avasodó, mindenhol lerakódott olaj szaga, vagy a félig mosott edények és evőeszközök taszítanak jobban, de valószínűleg téged sem gyötörne észveszejtő éhség érzet miután elképzeled, hogy itt készíted el ínycsiklandó ebéded.

?Ilyen feltételek mellett mondjuk úgy minden nap kénytelen vagy elmenekülni otthonról, ami azzal jár, hogy a városnézős, kirándulós programokon túl, időd nagy részét kávézókban, tavernákban töltöd.

Csatlakozz a „Krétai kalandok” csoporthoz, ha még több infó, érdekesség, látnivaló érdekel Krétáról.

?Félre értés ne essék, nincs ezzel semmi gond és valószínűleg nincs utazó aki jobban élvezné felfedezni a környék gasztronómiai csodáit, mint én, csak hát lássuk be, hosszú távon, munka nélkül végülis mégsem ez a legkifizetődőbb megoldás.

Az új szállás Rethymnoban

?Öröm az ürömben, hogy tudtam, mindez nem tart soká és menekülés vágyam hamar cselekvésre sarkalt. Immár másodjára, ezúttal írásos formában vettem fel a kapcsolatot a városban található hostellel és a következő hét elejétől lefoglaltam egy női hálótermi ágyat határozatlan időre. Tudom, tudom. Elsőre ez talán még rémisztőbben hangzik, mint a koszos konyhás apartmanom, de a képek, értékelések és a személyesen látottak alapján bizakodó vagyok, hogy ez a Rethymno szállás jobb lesz, mint az előző.

?Nem mellesleg a hostellel kapcsolatban más reményeim is vannak. Talán lehetőségem lesz egy kicsit szocializálódni, és új kapcsolatok kiépítéséhez sem lehet hátrány, ha valami közösség szerűségben mozgok.

Kávészünet Rethymno szállás keresés közben

Görög kávé Rethymno szállás keresés közben

Még mindig a kedvenc kávézó Rethymnoban

☕️Miután hamar pozitívabban láttam lakhatási helyzetem folytattam otthonról elmenekülős, kávézó felfedezős túrám Rethymnoban és ezúttal a Le Jardin teraszán töltöttem egy fél délelőttöt, ami határozottan első számú kedvenc helyemmé avanzsálta magát minden tekintetben. Egyrészt a Municipal Garden kellős közepén nehéz lenne rossz hangulatban eltöltened az időd, másrészt kérés nélkül hozzák a vizet érkezésedkor, harmadrészt a kávé ára az eddig látogatott helyek alatt van, negyedrészt a rozsos kiflis szendvicsük is első rangú.

Marketing ajánlat egy görög cég részére

✏️Tehát mondjuk úgy, minden adott volt, hogy végre nekirugaszkodjak M. ajánlatának, amit cége marketing menedzselésére kért.

Rethymno szállás a régi kikötőhöz közel

Az új Rethymno szállás is közel volt a régi kikötőhöz

Magam sem hittem, milyen gyorsan fog menni, de csak úgy sziporkáztam és az ötletek megállíthatatlanul áradtak ki a fejemből.

Úgy tűnik, elbíztam magam. M. egy nappal később arról tájékoztatott, hogy megnézte az ajánlatot, de még máshonnan is vár javaslatot a cég marketing terveire, és ezekről legkorábban jövő héten tud tárgyalni partnerével.

?Habár ez nem egy 100 %-os visszautasítás, ugyanakkor számomra kissé gyanús, hogy a mi üzletünkből valaha is lesz valami.

Rethymno házak

A virágos házak mindig lenyűgöznek Rethymnoban

Lásd pozitívan a világot. Pláne, ha Görögországban vagy

Ismét néhány bárányfelhő árnyékolta jó kedvem, de aztán visszatértem korábbi filozófiámhoz, mely szerint, sokszor elég, ha hagyjuk, hogy történjenek a dolgok.

?‍♀️Az élet nem véletlen sodor az utunkba bizonyos helyzeteket, de az sem véletlen, ha nem hagyja, hogy valami megtörténjen velünk. Gyakran erőltetünk dolgokat, mert annál jobbat el sem tudunk képzelni, míg a végén szembesülünk vele, hogy ez nem is egészen az, amire vágyunk.

Legyen szó kapcsolatokról, munkáról, választhatunk, hogy vért izzadva ragaszkodunk egyetlen opcióhoz, majd némi csalódás után levonjuk a tanulságokat, vagy egyszerűen hagyjuk, hogy az élet írja a forgatókönyvet és elengedjük, aminek el kell mennie.

Rethymno óváros

Már megint az óváros utcáit járva, miután a Rethymno szállás ügy végére pontot tettem

Mindkettőben van ráció, a kérdés, hogy mennyi aggodalmunkat és időnket követeli egyik, vagy másik döntésünk.

Ezt átgondolva már nem is tűnt annyira szörnyűnek, ha oda az üzlet M.-mel és egyátalán a téli maradásomhoz sem akartam már foggal-körömmel ragaszkodni.

Ezért engedhetem meg magamnak a munkanélküli utazgatást

?‍♀️Ellenben eldöntöttem, hogy bármeddig is maradok, élvezni fogom minden percét, és bármilyen furcsa is a társadalomnak igenis megengedhetek magamnak néhány hónapnyi munkanélküli utazgatást, vagy éppen “semmittevést”.

Gránátalma Görögország

A gránátalmák a narancsokhoz hasonlóan lépten-nyomon az orrod elé kerülnek

?‍♀️Hogy felélem a spórolt pénzem? Hogy “önsorsrontó” vagyok? Ám legyen.

?Nekem ez az életem. Nincs milliós autóm, nincs hitelem, amit törlesztenem kellene, nem dohányzom, ruhát is csak akkor veszek, ha nagyon muszáj. (Vagy, ha nagyon bánatos vagyok?), nem vágyom rá, hogy milliók csücsüljenek a bankszámlámon, és mióta az általános iskola padjából kirepültem, hacsak tudtam, valahol munkaviszonyban álltam.

Rethymno Kimolia

Egy újabb kedvenc kávézó Rethymnoban

Újabb felfedezések Rethymnoban

?Döntésemre áment zengve a következő másfél napom kellemesen telt Rethymnoban.

?Felfedeztem egy önkiszolgáló mosodát, ahol 3 €-ért végre lecserélhetem a kézi mosásom és egy tüneményes kávézóba is belebotlottam, ahová az eső elől egy forró tea és a görög füzetem mellé igazán nagy élmény volt bemenekülni.

Rethymno kávézó

Kimolia kávézó

A város arca közben percről percre változott. Egyre többen tették ki a zárva táblát, ugyanakkor a nyitva lévő helyek egyre inkább megteltek azokkal a helyiekkel, akik láthatóan boldogok, mert véget ért a szezon.

?Úgy tűnik, hiába a turistáktól való elköszönés, még ilyenkor is marad valami pezsgés az utcákon és egy cseppet sem kell félned, hogy a hely egyik napról a másikra szellemvárossá alakul.

Görög kávé

A görög kávé mellé süti is jár, amit naná, hogy nem ehetek meg

Görög vacsora Rethymnoban

?A vacsora időt az egyik este kivételesen nem egyedül töltöttem. Lynn, akit a Samaria kiránduláson ismertem meg, bejelentkezett és megbeszéltük, hogy hűnek maradva közös kirándulásunkhoz az esti órákban a Samaria nevezetű étteremben találkozunk.

Talán az eddigi legjobb választás volt a hely. Igazi görög konyha, igazi görög felszolgálókkal, ahol még az árak sem szöktek az egekbe.

görög vacsora

Souvlaki, görög saláta és saganaki

?Lynn, mivel a görög konyhában kevésbé volt jártas, rám bízta a rendelést, így a 3+1 fogásos görög konyha színe-javán együtt osztoztunk. Görög saláta, saganaki, és souvlaki is került az asztalra, majd búcsúzóul rakival és gyümölccsel ajándékoztak minket.

Lynn társasága megkoronázta az elmúlt napok történéseit.

Sok tanácsot kaptam tőle az élethez, míg én arra biztattam, felnövő fia melletti újonnan nyert szabadidejét fektesse blogolásba.

✈️Amellett, hogy mindketten jól éreztük magunkat, új ismeretségünk kölcsönös meghívásokat is eredményezett, így ha a jövőben a Fülöp-szigetekre, Olaszországba, vagy Angliába vágynék, már biztosan akad legalább egy ember, akit kereshetek.

Csatlakozz a „Krétai kalandok” csoporthoz, ha még több infó, érdekesség, látnivaló érdekel Krétáról.

?Így zárultak az elmúlt napok és bár a gondolataim óráról-órára változtak, a Görögország iránti szeretetem továbbra is csalhatatlan maradt.


❓Mit hoz a jövő? Hazamegyek-e hamarosan? Ha igen, mikor? Ha nem, mi vár rám itt?

Hogyan folytatódik a krétai kaland?

Kattints ide és olvasd a folytatást.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .