Speciális diéta megjegyzés

5+1 megjegyzés, amitől kíméld meg speciális diétát követő ismerősöd

Ha eddig azt gondoltad, hogy speciális diétád miatt, csak rád néznek furán az ismerősök és kizárólag te vagy, aki gyakran értelmezhetetlen megjegyzések sorával találja szemben magát életmódja miatt, akkor kezet rázhatunk.Ugyanahhoz az egyre népesedő táborhoz tartozunk, akiknek az egészséges életért folytatott csatában gyakran nehezebb megküzdeni a rokonok, barátok „jóindulatú kioktatásával”, mintsem saját kitartásukkal.

Speciális diéta és a járulékos beszólások

Diétabarát éttermi kártya letöltés

Könnyítsd meg étkezésed.

A „10 megjegyzés, amitől kíméld meg utazásfüggő ismerősödet” után, álljon itt most néhány gondolat, az ünnepekkor, és vendégségben is diétájuk mellett kitartó sorstársaimért. Azokért az inzulinrezisztens, cukorbeteg, gluténérzékeny, vegetáriánus, vegán, laktózérzékeny, vagy bármilyen speciális diétát követő érintettekért, akik bármilyen nehéz is elhinni, nem viccből tartják magukat hűen életmódjukhoz, és akiket a következő mondatokkal, a legjobb szándékod ellenére is valószínűleg kikergetsz a világból.

1. „Ez most valami új divat?”

 

Persze, az egészségem pont olyan, mint egy trapéz nadrág. Lassan lejár a szezonja és mehet a kukába.

2. „Minek fogyózol? A szépség amúgy is belülről fakad.”

 

Na ne mondd! Minek élek, egyszer úgyis meghalok?

Egyrészt nem fogyózom, mert akkor sanyargatnám magam, és szenvednék. Másrészt ha már a szépség úgyis belülről fakad, igyekszem jól érezni magam a bőrömben, hogy legyen mit kisugároznom a külvilág felé.

3. „Ennyi cukortól/liszttől/tejtől/búzától/hústól/stb. semmi bajod nem lesz.”

 

Te már csak tudod…

Ha pont annyi cukrot/lisztet/tejet/búzát/húst/stb. fogyasztanék, mint ahányszor ezt a mondatot hallottam, akkor akár fel is adhatnám az egészségemért folytatott küzdelmet…hacsak nem dobtam volna már fel a talpam a meggondolatlanságom miatt.

4. „Legalább most egyél rendesen, otthon majd koplalsz.”

 

Nem, nem koplalok. Az, hogy egészségesen táplálkozom, még nem egyenlő azzal, hogy éhezem és mivel, otthon sem szoktam éhen halni, ezért máshol sincs szükségem rá, hogy felfaljak mindent, amit egyébként sem ennék meg.

5. „Mit ér az élet, ha minden jót megvonsz magadtól…?”

 

Azt sajnos nem tudom, mivel még nem próbáltam…
Kérlek, könyörgöm, hadd tudjam jobban, mi a jó nekem és cserébe én sem fogom megkérdőjelezni, hogy miért tömöd tele magad mindenféle egészségtelen furcsasággal.

+1 „Semmi szükséged diétára, 40 kiló vagy vaságyastól.”

 

Köszi, ezt bóknak veszem, de hidd el, csak elfogult vagy velem szemben. 40 kiló akkor sem lennék, ha hiányozna néhány alkatrészem. Ami pedig azt illeti, a diétámnak sokkal kevésbé van köze az alakomhoz, mintsem, hogy egészségesen éljek, lehetőleg minél tovább.

Diétabarát éttermi kártya letöltés

Könnyítsd meg étkezésed.

Bárhogy is legyen, nem kell megértened, ki, miért követ speciális diétát, és arra sem kérünk, hogy átalakítsd miattunk saját étrendet.

Mindenesetre azzal oltári örömet okozol, ha a jövőben megengeded, hogy legjobb belátásunk szerint cselekedjünk táplálkozásunkat illetően, és megkímélsz a fenti megjegyzések végtelen sorától.

Tetszett a cikk, és további speciális étkezéssel foglalkozó bejegyzéseket is olvasnál? Kövesd a Travel Kollázs Facebook oldalát és ne maradj le semmiről.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .