Éld túl az őszt és a telet-utazós tippek

Éld túl az őszt és a telet – 3+1 utazós tipp, amivel sikerülni fog

Téged is őrületbe kerget a gondolat, hogy az elkövetkezendő 3-4 hónapot eső, hó, korai sötétedés, sál, sapka, nagykabát és minimális napfény társaságában kell leélned? Legszívesebben minden napot az ágyban töltenél és csak akkor másznál ki pihe-puha takaród alól, ha megérkezik a tavasz?

Nem vagy egyedül érzéseiddel, de itt az idő, hogy leszámolj melankólikus hangulatoddal, mielőtt teljesen becsavarodsz.

Poggyász információk-kézi poggyász, feladott poggyász

Íme 3+1 költséghatékony utazós tipp, amit bátran bevethetsz, és garantáltan felvillanyozódsz az őszi-téli borús időben is

1. Irány egy adventi vásár

Ha azt gondoltad, az utazás csak rövidnadrágban és pólóban lehetséges, akkor húzd magadra melegebb ruháidat és indulj útnak valamelyik közeli, külföldi-, vagy belföldi város adventi vásárát megcsodálni. Mindegy, hogy Bécs, Pozsony, Prága, vagy Budapest lesz a választásod, olyan fények és illatok fognak elvarázsolni, hogy eszedbe sem jut majd az időjárás miatt szomorkodni. Mi több, egy ilyen látogatás nem csupán a vásárokról szól, hiszen a vidám karácsonyi programot bátran összekötheted egy kis városnézéssel is.

Adventi vásár Bécsben

Adventi vásár Bécsben

2. Foglald le a jövő évi utazásod

Nincs nagyobb öröm, mint mikor kezedben tartod következő nyaralásod papírjait és elindítod a visszaszámlálást az indulás napjáig. Akár már most nekiállhatsz kinézni kedvenc látnivalóid, tájékozódhatsz a szállásokról, repülőjegyekről és képzeletben be is csomagolhatod a bőröndöt. Amellett, hogy bármelyik szürke napon feldob ez az időtöltés, még anyagilag is jobban jársz egy előfoglalási akcióra lecsapva, így érdemes mielőbb belevetned magad a keresgélésbe.3. elő a nyaralás emlékeivel

„Hol van az a régi nyár…?” – szól a Venus egykori slágere. Hát nem máshol, mint a laptopodon, az előhívott képeken, vagy éppen a telefonod memóriájában. Ne legyél hát rest újra elővenni kedvenc utazós fotóidat, vagy előkeresni a már porosodó kagylóidat. Hidd el, jót fog tenni a lelkednek, hogy újra lejátszhatod, a nem is olyan régen valóságban is megélt pillanatokat.

Nyaralás emlékei Zakynthosról

Nyaralási emlék Zakynthosról

+1 Főzd meg a kedvenc külföldi ételed

Emlékszel milyen volt a görög saláta Görögországban, vagy hogy, hogy ízlett a paella Spanyolországban? Nem kell nagy művészet, hogy felkutass egy receptet az interneten, megvásárold a hasonló alapanyagokat a piacon, vagy a boltban és elkészítsd a saját konyhádban is kedvenc külföldi ételeidet. Az ízek és illatok fénysebességgel repítenek majd vissza a nyaralásod emlékeibe és egy kicsit olyan lesz, mintha haza sem értél volna még.

Görög saláta Krétán

Görög saláta Krétán

Ha a fenti tippek közül akár csak egyet-kettőt megfogadsz, máris jobban fogod érezni magad és talán arra is rájössz, hogy minden hónapnak megvan a maga szépsége, csak meg kell tanulni ráérezni az ízére.

Tetszett a cikk és további utazással, diétával kapcsolatos leírásokra is kíváncsi vagy?  Kövesd Facebook oldalamat, hogy mindig értesülj a legújabb bejegyzéseimről.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .