7+1 esőprogram Krétán

A szezon elején, vagy végén utaznál Krétára? Bizonytalan vagy az időjárás miatt? Azt gondolod Kréta csak a tengerpartos, strandos nyaralások helyszíne? Mitévő legyél, ha netán mégis leszakad az ég?

Kár lenne néhány apró aggodalom miatt lemondanod a krétai kiruccanásról.

Ez az a sziget, ahol az év 300 napján jó eséllyel süt a nap, és ha te mégis kifogsz egyet a másik 65 napból, még akkor sem kell vidám élményektől kímélned magad. Egy sziget, amit pont azért fogsz imádni, mert sosincs olyan, hogy „unatkozom”.

Rethymno ikonikus világítótornya a Velencei-kikötő végén, amikor közelednek a felhők

Esőprogram Krétán, ha az időjárás nem neked kedvez

Összeírtam neked néhány programötletet, ami esős időben is napsütésessé varázsolja a nyaralásod.

CSATLAKOZZ A “KRÉTAI KALANDOK” CSOPORTHOZ, HA MÉG TÖBB INFÓ, ÉRDEKESSÉG, LÁTNIVALÓ ÉRDEKEL KRÉTÁRÓL ÉS GÖRÖGORSZÁGRÓL

7+1 ötlet, hogy mit csinálj esős időben Krétán

1.Múzeumok

Azok a helyek, ahová nem csak az eső elől menekülhetsz el, de egy komplett időutazásra repítenek.

Mindegy, hogy a többezer éves Krétán talált relikviákat mutatják be, a hajózás történetéről mesélnek, vagy a korabeli krétai hagyományokat elevenítik fel, meglátogatva őket egy kicsit többet érthetsz meg a sziget életéből, közelebb kerülhetsz a helyiek kultúrájához, mindazonáltal még attól sem kell félned, hogy elázol.

Heraklion-Régészeti Múzeum

Heraklion-Régészeti Múzeum

Travel Kollázs tipp:

Nemcsak a sziget, de Európa és Görögország egyik legismertebb múzeuma a Heraklioni Régészeti Múzeum eső nélkül is életre szóló élmény, esősebb napokon pedig kifejezetten kötelező program. Járd be a Knossos-i Palotával és a fővárossal együtt. Kattints ide a programért.

Múzeum Chromonastiri

A Katonai Múzeum előtt Chromonastiriben

2. Városnézés

Az, hogy esik az eső, még nem jelenti azt, hogy egész nap esik, pláne nem, hogy 24 órán át vihar tombol. Éppen ezért bátran nekivetemedhetsz, hogy felfedezd és bejárd a sziget legszebb városait. Ha nagyon esik, a városokban mindig lehetőséged lesz, hogy beülj valahova, meglátogass egy újabb múzeumot, kiállítást, vagy bekukkants egy-egy szuvenír boltba, ezért valójában ezeken a helyeken még a szakadó eső sem jelenthet oltári problémát.

Chania Firka Erőd viharban

Chania-ban a Firka Erődnél közeledett a vihar

Travel Kollázs tipp:

Esős napon irány Rethymno, vagy Chania, a sziget két legszebb városa. Kattints ide egy Chania programért.

Eső utáni csodás kilátás ugyanonnan Chania-ban

3. Üzemlátogatás

Hogyan állítják elő az olívaolajat? Hogyan gyártottak kerámiát a szigeten több ezer évvel ezelőtt Miért olyan híres és hogyan készül a híres krétai méz?

Az egyik legérdekesebb program belesni a különféle krétai üzemek és műhelyek kulisszái mögé. Hagyd, hogy elmagyarázzák fortélyaikat, tudd meg mitől olyan minőségiek a krétai termékek, és kerülj egy kicsit még közelebb a krétai hagyományokhoz.

Kréta kerámia

Te is megcsillogtathatod kézügyességed ezen a programon 🙂

Mrgarites – Tsikalario Műhely csodái

Travel Kollázs tipp:

Üss több legyet egy csapásra és vegyél részt egy programon, ahol többféle üzemet/műhelyt is meglátogatsz. Kattints ide a programért.

Méz Múzeum és Üzem - Melidoni Kréta

Méz Múzeum és Üzem – Krétán, Melidoni faluban

Olíva Üzem Kréta

Krétán több Olíva üzemet is találsz, ahová bátran betérhetsz

CSATLAKOZZ A “KRÉTAI KALANDOK” CSOPORTHOZ, HA MÉG TÖBB INFÓ, ÉRDEKESSÉG, LÁTNIVALÓ ÉRDEKEL KRÉTÁRÓL ÉS GÖRÖGORSZÁGRÓL

4. Főzőtanfolyam

A főzéssel repül az idő még akkor is, ha éppen esős. Sőt…a borús időben garantáltan felvillanyoznak majd a görög finomságok illatai, az ízektől pedig szinte kisüt a nap a szívedben. Egy jó alkalom, hogy ne csak kóstolgasd a görög konyha legjavát, de akár meg is tanuld zamatainak titkát. Egy vidám program, amit kicsik, nagyok együtt élveznek.

A főzőtanfolyamon tanultam meg cukkinifasírtot készíteni

Travel Kollázs tipp:

Vegyél részt az egyik mindent bele főzőtanfolyamon, ahol egy egész görög család segédkezik főzésedben. Kattints ide a programért.

Együtt főzhetsz a görögökkel

5. Tavernázás

Ha már a hasunknál tartunk, ne feledkezzünk meg róla, hogy egy görög tavernába beülni mindig felér egy külön élménnyel. Ha kint szemerkél, bent még jobb lesz a hangulat. A gasztronómia mellett a görög vendéglátás színe-javát is itt ismered meg és szinte biztos lehetsz benne, hogy egy ajándék rakitól egyből napsütésesebben látod a világot.

Ismerd meg az igazi görög fogásokat a görög tavernák kínálatából

Travel Kollázs tipp:

Csekkold, melyik az a 14+1 étel, amit mindenképpen meg kell kóstolnod, ha Krétán jársz. Kattints ide az összefoglalóért.

Ha esik, ha fúj, egy tavernázással nehéz lesz mellélőni

6. Kolostorok

Nincs esélyed, hogy a „legjobb” „legszebb” krétai kolostort válaszd, ugyanis annyi van belőlük és egytől egyig mind annyira imponzásak, hogy nehéz dönteni, hol is kezd a felfedezésüket. Ezek azok a helyek, ahová kevésbé perzselő melegben is érdemes lehet menekülnöd, melyek nem csak vallási helyszínek, de szorosan összefonódnak a sziget történelmével, és kultúrájával is. Garantáltan imádni és értékelni fogod őket, ha esik, ha fúj.

Az Arkadi kolosor minden időben szemet gyönyörködtető

Travel Kollázs tipp:

Az Arkadi kolostor talán a sziget leghíresebbje, egyben a hazaszeretet jelképe. Ezt akár már egy magyar nyelvű Audio Guide-dal is felfedezheted. Kattints ide és nézd meg, mit kell letöltened hozzá.

Agia Trianda Kolostor Kréta

Az Agia Trianda Kolostor is nagy kedvenc, legyen bármilyen idő

7. Borkóstoló

Van az úgy, hogy egy pohár finom bor kell, hogy felmelegedj, így mi más, ha nem egy borkóstoló dobná fel a hangulatod, ha lóg az eső lába. Kréta sok más mellett borairól és szőlőtermesztése több ezer éves történetéről is híres, ha pedig ezekkel egy kicsit közelebbről is megismerkednél, számtalan lehetőséged lesz a különféle helyi borászatokban.

Chania borászat

Paximadia és olívaolaj a chania-i borászatban (Manousakis Winery)

Travel Kollázs tipp:

Ha Rethymnoban vagy közelében vagy, foglalj borkóstolót a Klados Borászatban, ha Chania-ban jársz, a Manousakis Borászatot ajánlom figyelmedbe. Mindkettőhöz foglalhatsz nálam transzfert, hogy ne legyen gondod a vezetésre és te is felhörpinthess a nedüből. Kattints ide transzferfoglalásért.

Borászat Kréta

Itt készülnek Kréta minőségi borai (Manousakis Winery)

+1 Shopping

Esik az eső? Itt az ideje egy kis költekezésnek. Boltról boltra járva Krétát, szinte fel sem fog tűnni, ha kint csak esernyővel lehet elviselni az időt.

Főként a nagyobb városokban, Chaniaban, Rethymnoban, és Heraklionban leszel kifogyhatatlan üzletekből. A szuvenírtől, a kézműves és tradicionális termékeken át, a ruhákat, cipőket, ékszereket és mindenféle csecsebecséket árusító butikokban garantáltan örömödet leled.

Chania piaci kínálat

Chania piaci kínálat

Travel Kollázs tipp:

Szerezd be a legjobb krétai szuveníreket a shopping túrád alkalmával. De mégis mit érdemes a szigetről szuvenírként haza vinni? Kattints ide 9+1 ötletért.

A hagyományos szuvenírek mellett izgalmasabb ajándékokkal is hazatérhetsz Görögországból

A sort folytathatnám. Időjárástól függően meglátogathatsz egy-két híres krétai barlangot, megnézhetsz egy-egy híres krétai falvat, de akár még kényeztetheted is magad egy spa-ban.

Bízz a fantáziádban, ragadj ernyőt és ne hagyd, hogy az idő a hotel szobádba zárjon.

CSATLAKOZZ A “KRÉTAI KALANDOK” CSOPORTHOZ, HA MÉG TÖBB INFÓ, ÉRDEKESSÉG, LÁTNIVALÓ ÉRDEKEL KRÉTÁRÓL ÉS GÖRÖGORSZÁGRÓL